Google+
Home » Sport » Doi handbaliști vasluieni vor disputa Trofeul Carpați juniori

Doi handbaliști vasluieni vor disputa Trofeul Carpați juniori

Handbaliștii vasluieni Alexandru Ionescu și Dragoș Hanțaru, legitimați la CS Știința Municipal Bacău, vor disputa în perioada 21 – 23 iulie Trofeul Carpați juniori, în cadrul căruia vor înfrunta adversari din Spania, Austria și Bahrain. Cei doi și-au câștigat dreptul de a reprezenta România la Călărași după un sezon foarte bun la echipa băcăuană, care a avut șansa de a promova în primul eșalon de handbal masculin din țară. CS Știința Municipal Bacău a terminat pe locul trei în Divizia A și a disputat barajul de promovare. A învins în prima partidă, dar a rămas în Divizia A după ce a pierdut celelalte două meciuri de baraj

Alexandru Ionescu

Chiar dacă am cochetat destul de mult timp cu lotul actual de juniori această convocare nu m-a surprins deoarece am avut evoluții convingătoare pe tot parcursul anului. Pentru mine Trofeul Carpați înseamnă foarte mult. Este momentul în care terminăm perioada junioratului și trecem la tineret. Ne dorim să o facem cu fruntea sus, obiectivul nostru este locul 1. Mai important pentru fiecare dintre noi este faptul că vor fi prezenți și viitorii antrenori de la tineret, lucru care face să ne mobilizam la maxim pentru a demonstra că se pot baza pe noi”, a declarat pentru Est News Alexandru Ionescu.

Dragoș Hanțaru

Vreau să profit de această convocare pentru a-mi demonstra valoarea , iar turneul este unul extrem de benefic pentru noi. Vom înfrunta două echipe foarte puternice, Spania și Austria, echipe ce teoretic sunt peste România”, a declarat pentru Est News Dragoș Hanțaru.

Centrul Dragoș Hanțaru și pivotul Alexandru Ionescu vor fi pregătiți de profesorii Narcis Cîtu, antrenor principal la echipa națională de juniori și Daniel Apostu, antrenor principal la echipa de tineret a României și secund la cea de juniori. Cei doi tehnicieni fac echipă la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara.

Este important pentru jucători că vor trece spre tineret cu o competiție internațională. La această categorie de vârstă orice meci în plus înseamnă acumularea unei experiențe utile. Îmi doresc sa avem sala plină la Călărași deoarece pe băieții i-ar ajuta să simtă cu adevărat atmosfera unor meciuri cu presiune. Consider că este o generație talentată, cu mulți jucători cu potențial”, a declarat selecționerul Narcis Cîtu.

Lotul României pentru Trofeul Carpați juniori

Portari: Niculai Cristian (Academia Minaur Baia Mare), Staicu Gabriel (C.N.E Sighișoara), Fleșer Dragoș (Potaissa Turda)
Extremă stânga: Micu Valentin (C.N.E Sighișoara), Andrei Alexandru (Dobrogea Sud Constanța)
Inter stânga: Scarlat George (C.N.E. Sighișoara), Tălmaciu Alexandru (C.N.E. Sighișoara), Diaconu Laurențiu (C.N.O.T. Brașov), Pințoiu Teodor (Potaissa Turda)
Centru: Buzle Iosif (C.N.E. Sighișoara), Hanțaru Dragoș (C.S.S.M. Bacău)
Inter dreapta: Boșca Viorel (Academia Minaur Baia Mare)
Extremă dreapta: George Alexandru (CSM Bacău), Țiu Roberto (C.N.E. Sighișoara), Olteanu Denis (C.S.S. Sighișoara)
Pivot: Susanu Daniel (HC Farul Constanța), Ionescu Alexandru (C.S.S.M. Bacău), Dedea Adrian (Academia Minaur Baia Mare)
Staff: Cîtu Narcis (antrenor principal), Apostul Daniel (antrenor secund), Ranga Mircea (maseur)

România va înfrunta în prima zi a competiției, 21 iulie, Bahrain-ul. A doua Ionescu și Hanțaru vor da piept cu Austria. În ultima partidă de la Trofeul Carpați, pe 23 iulie, România va întâlni Spania. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: