Home / Sport / Rugbyștii bârlădeni au impresionat la selecțiile regionale

Rugbyștii bârlădeni au impresionat la selecțiile regionale

Zilele trecute bârlădenii au dovedit că au valoare pe terenul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Bârlad, unde au avut loc selecții regionale pe zona Moldovei. Vom avea jucători din Bârlad în toate echipele regionale ale Zonei Moldovei, la categoriile de vârstă U15, U16, U17 și U18.

Au venit jucători de la toate echipele din zona Moldova. Pe lângă zeci de sportivi de la CSS Bârlad au mai fost prezenți și alții de la Focșani, Galați, Tecuci, Brăila, Buzău, Iași, Suceava, Botoșani și Gura Humorului. Pentru buna desfășurare a evenimentului au fost “responsabili” fost CSS Bârlad și Marius Secuianu, director regional de Dezvoltare pe Moldova Sud. De asemenea Forin Ibănescu, selector pe regiunea Moldova la categoriile de vârstă U15 și U16 și responsabil cu selecția națională la echipa U16 a României. O contribuție importantă au avut-o și Florin Nistor și Iulian Iftenie, responsabili cu selecția la categoriile de vârstă U17 și U18.

  Cei care au fost selectați în echipa regională Moldova vor participa la selecția națională de la Baia Mare, în perioada 8 august – 18 august. Acolo se vor întâlni cele patru zone rugbystice din țară: Moldova, Dobrogea, Muntenia și Transilvania. Echipa regiunii noastre va disputa un meci cu cea a regiunii Transilvaniei. După meci se va forma o nouă echipă din jucători de la ambele regiuni. Aceasta va înfrunta selecționata jucătorilor din zonele Muntenia și Dobrogea. La sfârșit vor fi aleși 35 de sportivi care vor fi incluși într-un program de monitorizare națională, sinonimă cu dezvoltarea lor pe termen lung. Aceștia vor fi în vederea loturilor naționale.

„A fost o selecție de bun augur în care am evaluat copiii din regiunea Moldova născuți în 2002 și 2003. Am selectat câte 25 de copii la fiecare categorie de vârstă, reprezentând echipa regională a Moldovei. Pentru că pepiniera bârlădeană dă foarte multe rezultate și propune mereu jucători pentru echipele naționale vom avea mai mulți reprezentanți la toate categoriile de vârstă. Este vorba de rugbyști cu reale calități. Cei mai mulți bârlădeni vor fi la echipa regională a Moldovei U17, născuți în 2001, care au ieșit campioni naționali la generația lor. Colegii noștri din comitet s-au implicat foarte mult și au fost de un real sprijin. Au monitorizat și propus jucători, i-am analizat împreună și rata de greșeală a scăzut astfel considerabil. O contribuție foarte importantă în toate aceste zile de teste a avut-o Ionuț Isac. De asemenea Dragoș Cernat ne-a ajutat mult la evaluare fiind specialist în domeniul testelor fizice”, a declarat pentru Est News Forin Ibănescu, selector pe regiunea Moldova și responsabil cu selecția națională la echipa U16 a României. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: