Home / Invatamant / Timp de o lună, elevii din Bârlad sunt așteptați la școala de vară organizată de Școala Gimnazială „Iorgu Radu”

Timp de o lună, elevii din Bârlad sunt așteptați la școala de vară organizată de Școala Gimnazială „Iorgu Radu”

de Mihaela NICULESCU

Pentru prima oară, în acest an, Școala „Iorgu Radu” din Bârlad a inițiat un proiect extrașcolar intitulat “Toți K 1”, o școală de vară pentru elevii care doresc să-și petreacă timpul liber cu folos și în mod organizat. În perioada 10 iulie-12 august, de luni până vineri, elevii școlii, dar și ai alor unități de învățământ, sunt așteptați să participe la diverse activități care să le pună mintea la contribuție, să le dezvolte aptitudinile, creativitatea, imaginația și gândirea critică, într-un mediu atractiv.

Ieri, de exemplu, în prima zi a școlii de vară, elevii au învățat jocuri logice cu chibrituri. În zilele următoare vor picta pe pietre, vor învăța piesa de teatru „La aniversare”, adaptare după I.L. Caragiale, vor învăța să danseze și vor dobândi multe cunoștințe legate de biologie în cadrul activității „Vânătoare de comori”, și din când în când vor mai rezolva puzzle-uri.

Am făcut un apel către toți elevii din oraș pentru a putea participa toți cei care doresc la școala de vară inițiată, în premieră, de școala noastră. Sunt implicate 30 de cadre didactice de la Școala “Iorgu Radu”, dar așteptăm și implicarea altor cadre de la alte unități de învățământ. Încercăm ca prin acest proiect să aducem elevii la școală și în vacanță, în afara orelor de curs obișnuite, la activități deconectante și educative, care să dezvolte spiritul de echipă, să-i facă mai sociabili și, în primul rând, să-i scoatem din fața calculatoarelor obositoare. În mod organizat, beneficiind de directa supraveghere a cadrelor didactice, elevii vor merge în vizită la Muzeu și la Grădina Zoologică, vor desfășura activități ecologice, muzicale etc.”, ne-a declarat Daniela Mărcuță, directoarea Școlii “Iorgu Radu”.

Înscrierea la școala de vară se face prin completarea unei cereri de către părinți, prin care vor fi informați în legătură cu programul școlii de vară, astfel încât ei să știe că în intervalul respectiv copii lor sunt sub supraveghere la activitățile extrașcolare. 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: