Home / Invatamant / Elev dus cu ambulanța la spital după ce a fost lovit în cap cu canciocul de către un maistru pe care l-ar fi înjurat

Elev dus cu ambulanța la spital după ce a fost lovit în cap cu canciocul de către un maistru pe care l-ar fi înjurat

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul ”Ion Mincu” Vaslui a fost transportat, astăzi, cu ambulanța, la spital, după ce, în timpul orelor de instruire practică, ar fi fost lovit în cap cu canciocul de către un maistru pe care l-ar fi înjurat. Conducerea unității a deschis o anchetă.

Conducerea Liceului ”Ion Mincu” Vaslui a declanșat o anchetă în cazul unui elev în clasa a IX-a profesională, care a fost preluat de la unitatea de învățământ de către echipajul medical al unei ambulanțe și transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu o plagă sângerând la una dintre urechi. Adolescentul de 15 ani a suferit acea leziune după ce ar fi fost lovit cu canciocul de către un maistru instructor în timp ce construia

un zid în incinta liceului în timpul desfășurării orelor de instruire practică. Cadrul didactic ar fi reacționat violent, susțin reprezentanții unității de învățământ, după ce elevul l-ar fi înjurat. Jandarmul aflat în curtea liceului l-a preluat, inițial, pe elev și apoi a sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita o ambulanță.

”Din informațiile primite de cadrele medicale care au fost solicitate să intervină în acest caz, elevul ar fi dat ciment pe jos și maistrul l-a certat și i-ar fi dat două palme, după care între cei doi a fost o altercație. Elevul a suferit o plagă de aproximativ un centimetru în zona urechii, fiind transportat la spital. El se află în afara oricărui pericol”, a declarat doctorul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Conducerea unității de învățământ i-a informat atât diriginta, cât și pe părinții elevului despre incident.

La nivelul unității de învățământ a fost numită o comisie de disciplină care va analiza incidentul. În funcție de concluziile respectivei comisii, vom lua și măsurile care se impun în acest caz. Deocamdată, avem doar declarația elevului, urmând a fi audiați martorii și, evident, cadrul didactic reclamat”, ne-a declarat directorul adjunct al Liceului ”Ion Mincu” Vaslui, Amalia Cazacu. (Ionuț PREDA)

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

Cinci elevi și doi profesori de la Școala ”C. Parfene”, participanți la un proiect în Finlanda

Cinci elevi din clasa a VII-a A de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: