Home / Social / Gestul impresionant al agentului Alexandru Mălăncuș, de la Poliția Rutieră Vaslui. ”Copilul se ținea cu ambele mâini de gât și era disperat”
Politistul Alexandru Mălăncuș

Gestul impresionant al agentului Alexandru Mălăncuș, de la Poliția Rutieră Vaslui. ”Copilul se ținea cu ambele mâini de gât și era disperat”

de Mihaela NICULESCU

Un polițist vasluian, printr-un gest de omenie și responsabilitate, a salvat de la moarte un copil de 10 ani, venit cu părinții în vacanță în stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria.

Ieri seară în jurul orei 18:30, Alexandru Mălăncuș, agent principal în cadrul Poliției Rutiere Vaslui, aflat în misiune în Bulgaria, a acordat primul ajutor unui băiețel rus pe care, în timpul patrulării, l-a văzut la o masă a unei cantine. Băiatul părea într-o stare destul de gravă.

“Am zărit la masă un băiețel care avea fața aproape albastră și mi-am dat seama că aveam în față un caz de asfixie mecanică. Copilul se ținea cu ambele mâini de gât și era disperat. Mi-am dat seama că se înecase cu ceva. Am intervenit imediat, l-am așezat pe lateral și cu dreapta l-am lovit pe omoplați, aplicându-i o metodă mai ușoară de prim ajutor pentru a nu-i afecta coastele. În cele din urmă copilul a vomitat un sâmbure de caisă, cu tot cu resturile fructului, dar și ceva sânge, probabil din cauză că sâmburele îi afectase zona gâtului. Ambulanța sosită la fața locului a constatat că micuțul își revenise, dar l-a transportat la spitalul din Varna, pentru siguranță”, a declarat, pentru redactorii Est News, agentul Mălăncuș.

Polițistul în vârstă de 30 de ani consideră că nu a făcut nimic deosebit, ci că și-a făcut doar datoria, atât de polițist, cât mai ales de om. Norocul copilului a fost că la momentul potrivit a fost găsit de persoana potrivită care avea cursuri de prim ajutor, astfel încât vacanța acestuia alături de părinți să nu se transforme într-un eveniment tragic. Vom reveni.

About Simona Vasile

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: