Home / Administratie / Luna trecută Finanțele Publice Vaslui și-a făcut planul de încasări

Luna trecută Finanțele Publice Vaslui și-a făcut planul de încasări

Totalul veniturilor bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui în luna iunie a fost de 59,3 milioane lei. Suma reprezintă un grad de realizare de 101,8% a programului de încasări. La bugetul de stat suma încasată a fost de 22,3 mil. lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat s – au încasat 24,6 milioane lei iar la bugetul Fondului national unic de asigurări sociale de sănătate s-au încasat 11,5 mil. lei. La bugetul asigurărilor sociale pentru șomaj s-a încasat 0,9 milioane lei.

Pentru recuperarea creanțelor fiscale s-au aplicat cu operativitate toate măsurile de executare silită la toți contribuabilii care înregistrau obligații neachitate la bugetul general consolidat în termenele legale de plată. Astfel, au fost emise și comunicate 1.789 somații în valoare de 11,9 milioane lei și au fost aplicate 10 sechestre asupra bunurilor mobile și imobile în valoare de 0,3 mil. lei. Totodată au fost emise 1776 popriri asupra conturilor bancare ale debitorilor și terților în valoare de 7,5 mil. lei. Urmare a aplicării acestor măsuri au fost încasate creanțe fiscale în sumă de 4,6 mil.lei.

De asemenea, în cursul lunii iunie, inspectorii din cadrul Activității de Inspecție Fiscală au efectuat 52 acțiuni de inspecție fiscală și au stabilit diferențe suplimentare de obligații fiscale în sumă de 839,5 mii lei . Pentru nerespectarea unor acte normative, inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor șase amenzi contravenționale în sumă de 13,2 mii lei.

Acțiunile de inspecție fiscală au vizat verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale; realitatea si legalitatea sumelor de rambursat din deconturile de TVA, cu opțiune de rambursare; verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente; verificări inopinate privind disciplina financiar-contabilă si descoperirea faptelor de evaziune fiscală; stabilirea diferențelor de obligații fiscale.

În vederea îmbunătățirii conformării voluntare privind declararea și plata impozitelor și contribuțiilor sociale datorate bugetului general consolidat, în luna iunie 2017, la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui și a Serviciilor fiscale din Bârlad, Huși și Negrești au fost organizate întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri. Temele vizate au fost „Impozitul pe dividende”; „Impozitul pe venit obținut din România de nerezidenți”; „prevederile Hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a legii privind Codul Fiscal”; „Obligații declarative și de plată în luna iunie 2017 și prezentarea serviciilor oferite de ANAF”, a declarat Nelu Sava, șeful AJFP Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

Primăria Vaslui relansează Zona Metropolitană, din care fac parte 11 comune

Zona Metropolitană Vaslui revine în atenția ...

Municipiul Vaslui are un buget record în anul 2020, care se ridică la suma de 162 milioane lei

de Dănuț CIOBANU  Municipiul Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: