Google+
Home » Invatamant » Peste trei candidați pe loc la proba scrisă de astăzi a concursului de titularizare în învățământ

Peste trei candidați pe loc la proba scrisă de astăzi a concursului de titularizare în învățământ

Peste 540 de candidați din județul nostru vor trece, astăzi, prin febra concursului de titularizare, în condițiile în care sunt, în medie, mai mult de persoane pe loc. Însă, concurența diferă de la un post la altul, cele mai căutate fiind, ca în fiecare an, catedrele de învățători și educatori.

Sute de profesori din județ se vor așeza, din nou, cuminți în băncile elevilor pentru a susține unul dintre cele mai importante concursuri din cariera lor profesională, cel de titularizare în învățământ. Astfel, 545 de candidați vor participa, astăzi, la proba scrisă a concursului, în unul din cele două centre de examen stabilite de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, respectiv Liceul ”Mihail Kogălniceanu” și Liceul ”Emil Racoviță”, ambele din municipiul reședință. Deși concurența nu este aceeași pe toate cele câteva zeci de discipline, în medie sunt peste trei candidați pe loc, dacă este să ne raportăm la numărul de catedre titularizabile.

Pentru acest an, avem 166 de catedre titularizabile pe perioadă nedeterminată pentru toate materiile care se predau la clasă. Ca și în anii anteriori, cea mai mare concurență este pentru catedrele de învățători, pentru care s-au înscris 79 de candidați, și cele de educatori, pentru care susțin proba scrisă a concursului 66 de candidați”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristiana Botan.

Ca și până acum, concursul de titularizare se va desfășura pe parcursul a patru ore, între 10.00 și 14.00, iar nota minimă necesară este 7.00. Primele rezultate la concurs vor fi afișate pe 18 iulie, iar cei nemulțumiți vor putea depune contestații timp de două zile. Răspunsurile le vor primi pe 25 iulie, atunci când se vor afișa rezultatele finale. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: