Home / Invatamant / Cursuri de quilling organizate de Biblioteca “Stroe Belloescu” la Bârlad

Cursuri de quilling organizate de Biblioteca “Stroe Belloescu” la Bârlad

Zeci de copii cu vârste până în 14 ani participă în această perioadă la cursurile de quilling organizate de Biblioteca municipală ”Stroe Belloescu”. Cursul intitulat “Quilling- prin suflet și ochi de copil” și care se desfășoară între 19 iunie și 31 iulie, a atras încă de la început foarte mulți copii doritori să învețe tehnica răsucirii hârtiei.

În fiecare zi de marți și miercuri, timp de două ore, copiii sunt inițiați în această tehnică, iar la terminarea orelor fiecare va trebui să realizeze o lucrare cu o anumită temă, inițiați fiind de un bibliotecar. Nu vor pleca acasă până nu o vor realiza.

Alături de copiii din Bârlad vin la curs și copii din mediul rural, care sunt rude cu copiii bârlădeni. Printre cei mai pasionați copii de la curs se află și Andreea Nanu care deja a devenit specialistă în quilling, pentru că la Școala 8 unde învață, încă din clasele primare a descifrat ABC-ul acestei tehnici împreună cu învățătoarea sa.

Înarmați cu hârtie, ac de quilling, lipici și multă dorință de a lucra, copii cu vârste între 4 și 13 ani își petrec timpul liber într-un mod util, lucru de care sunt foarte bucuroși părinții acestora, care de cele mai multe ori i-au încurajat să participe la astfel de activități în vacanță.

Tehnica răsucirii hârtiei sau quilling a apărut în Egiptul Antic, dar a fost preluată de călugării francezi și italieni care au folosit-o pentru a decora cărțile bisericești. Realizarea obiectelor prin quilling nu este foarte greu de învățat, dar este o activitate migăloasă. Hârtia îngustă, care se găsește și în magazine, se rulează cu creionul sau cu papuela (acul de quilling). Fiecare fâșie de hârtie căreia i s-a dat o formă se presează, i se lipesc capetele și apoi figurinele formate se lipesc pe o felicitare.

Deși cere răbdare și multă atenție, copiii care participă la cercul inițiat de Biblioteca ”Belloescu” dovedesc de la o zi la alta că fac progrese în arta quillingului. Toate lucrările lor, pe care vor trebui să scrie și o poezie, vor face parte dintr-o expoziție, iar la final vor primi diplome. Biblioteca din Bârlad a mai organizat un astfel de curs acum doi ani, dar cu copii mai mari, cu vârste între 14 și 18 ani. Și atunci cursul de educare și dezvoltare personală s-a bucurat de o adresabilitate crescută, lucrările acestora fiind acum expuse la loc de cinste și au devenit sursă de inspirație pentru elevii care  descifrează abi acum tainele quillingului.

“Activitatea face parte din programul de vacanță al bibliotecii menit să încurajeze petrecerea timpului liber într-un mod plăcut, util și creativ, așa cum sunt de altfel toate activitățile pe care le-am pregătit în această vară la biblioteca noastră: club de conversații în limba engleză, cerc de teatru, ora poveștilor (lectura) sau cursul de croșetat”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa bibliotecii municipale. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

Avalanșă de ipoteci la băncile comerciale pentru credite imobiliare

Județul Vaslui se clasează pe ...

Surpriza pe care primarul din Murgeni i-a făcut-o unei bătrâne de 103 ani

O femeie din satul Floreni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: