Google+
Home » Social » O dăm de pe bere… pe brânză. Sărbătoarea cașului la Bârlad, cu Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu și trupa ”Bere gratis” pe scenă!

O dăm de pe bere… pe brânză. Sărbătoarea cașului la Bârlad, cu Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu și trupa ”Bere gratis” pe scenă!

de Simona MIHĂILĂ

Noii conducători ai Bârladului au hotărât să scoată din programul activităților cultural-artistice vestita ”Sărbătoare a berii” (devenită, ulterior, ”Sărbătoarea verii”) și să le ofere bârlădenilor un nou pretext de voie bună. Din acest an, municipalitatea locală le propune cetățenilor să nu mai sărbătorească băutura, ci mâncarea. Drept pentru care, la fiecare sfârșit de august vor organiza ”Sărbătoarea cașului”.

Consilierii locali au stabilit, în ședința de la începutul acestei săptămîni, ca evenimentul să se desfășoare de pe 18 până pe 20 august, în perimetrul din jurul Halei centrale, acolo unde are loc anual Sărbătoarea toamnei bârlădene.

”Este organizat în colaborare cu mai mulți producători de caș atât din zona Bârladului, dar sunt așteptați de pe întreg cuprinsul județului. Se știe că sfârșitul lunii august este momentul când oamenii își pregătesc brânzeturile pentru iarnă, o tradiție românească. Practic, ideea a venit după ce câțiva oieri și-au manifestat dorința de a avea o zi de târg specială pentru brânza produsă în zona noastră”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Pentru cei interesați, evenimentul nu va duce lipsă de ”udătură”. Ca orice sărbătoare care se respectă, nu vor lipsi comercianții de bere, vin sau răcoritoare, dar nici recitalurile de muzică populară.

”Producătorii de caș își vor putea desface produsele fără a plăti taxe. Pentru organizarea evenimentului am luat legătura cu firma care s-a ocupat și de Sărbătoarea toamnei. Practic, noi punem terenul la dispoziția firmei, iar aceasta îl va închiria cui dorește, la ce prețuri dorește. Singura noastră condiție este ca producătorii de caș să nu plătească nimic. Din chiriile ce vor fi încasate de la ceilalți comercianți, firma va asigura și plata artiștilor care vor evolua pe scenă. De asemenea, tot firma respectivă va pune la dispoziția producătorilor de brânză, corturi și vitrine frigorifice. De la bugetul local nu vor fi alocați decât banii pentru electricitatea consumată cu acest prilej”, a mai spus Nițuc.

Spectacolele vor fi susținute de nume mari ale scenei românești, printre care Dinu Iancu Sălăjanu, Daniela Condurache, dar și trupa ”Bere gratis”.

Comments

comments

About Simona Vasile

One comment

  1. Incepe țigăneală!!

%d blogeri au apreciat: