Google+
Home » Administratie » ”PSD își bate joc de județele din zona Moldovei, deși aici trăiește cel mai mare număr de locuitori din România”

”PSD își bate joc de județele din zona Moldovei, deși aici trăiește cel mai mare număr de locuitori din România”

După numeroasele semnale de alarmă trase de deputatului PNL Daniel Olteanu atât în spațiul public, dar și prin interpelările adresate diverșilor miniștri în legătură cu indiferența partidului de guvernământ față de județele din nord-estul României, iată că un alt parlamentar, de astă dată din alt județ, ia atitudine publică.

Este vorba de deputatul de Neamț Mugur Cozmanciuc, care atrage atenția că ingnorarea de către PSD a acestei zone a țării, este făcută cu bună-știință

”În ciuda numeroaselor apeluri la acțiune și solicitări către Guvernul PSD, care au fost făcute de către toți parlamentarii si reprezentații PNL, social democrații aleg să îi sfideze pe cetățenii din zona Moldovei. Lipsa investițiilor din regiunea de Nord Est este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Moldovei, care deține cel mai mare număr de locuitori din România.”, arată deputatul Cozmanciuc într-un comunicat de presă.

Parlamentarul de Neamț a scos în evidență un raport al Institutul Național de Statistică care a anunțat, cu ocazia Zilei mondiale a populației, că la 1 ianuarie 2016, regiunea de dezvoltare Nord-Est (cu județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) deținea cel mai mare număr de locuitori, cu o pondere de 16,5% în populația rezidentă a țării.

”Asta în condițiile în care la 1 ianuarie 2016, populația rezidentă a României a fost de 19.760.000 locuitori. În ciuda faptului că regiunea de Nord Est merită toată atenția și măsurile necesare pentru a oferi oportunități de dezvoltare cetățenilor, cei de la guvernare nu fac nimic în acest sens”, a punctat deputatul Cozmanciuc.

”Guvernul PSD ar trebui să lase deoparte poveștile cu dușmani închipuiți și să se apuce de treabă”

Deputatul liberal atrage, din nou, atenția asupra necesității urgentării realizării unor proiecte de infrastructură și alte investiții pentru ca regiunea care deține cel mare număr de locuitori din populația rezidentă a țării să se dezvolte.
”Declarația președintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, prin care spunea fără nicio remușcare că <autostrăzile pot să mai aștepte, deoarece PSD are alte priorități>, este o dovada clară în acest sens. Da, este nevoie de bani și de salarii, dar si investițiile sunt foarte importante, pentru a asigura creștere economică sustenabilă, deci implicit fonduri pentru salarii și pensii. O spun din nou: zona Moldovei are nevoie de fonduri pentru dezvoltare, pentru că există potențial intelectual ce trebuie valorificat, potențial economic și turistic ce poate genera dezvoltare. Guvernul PSD nu mai are nicio scuză. Ar trebui să lase deoparte poveștile cu dușmani închipuiți și să se apuce de treabă. Să aloce fondurile necesare pentru începerea construcției Autostrăzii Unirii, care va lega Moldova de Ardeal. De asemenea și alte proiecte de investiții necesare”, a conchis președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: