Google+
Home » Invatamant » Sute de elevi din județ care nu au obținut nici măcar medii de 5 au intrat la liceu

Sute de elevi din județ care nu au obținut nici măcar medii de 5 au intrat la liceu

Un număr de 293 de elevi din județul nostru au fost admiși la cele 22 de licee și colegii naționale cu medii sub 5, cea mai mică fiind 2.59. La popul opus, se află șase absolvenți de gimnazii care au fost admiși cu media maximă, în timp ce cea mai mare ultimă medie de admitere la nivelul județului este 9,72, la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Cea mai mică medie de admitere la liceu în județ este 2.59 și aparține unui elev de la o școală generală din Bârlad care a intrat la un liceu tehnologic din același oraș. De altfel, nu mai puțin de 293 de elevi au fost admiși în clasa a IX-a cu medii sub 5, din care 11 au medii între 2 și 3. Mai mult decât atât, trei dintre acești elevi au intrat la liceu chiar dacă au avut nota 1 la matematică la Evaluarea Națională, iar unul a obținut media 1.55 la același examen.

La polul opus, se află șase absolvenți de gimnazii care au fost admiși la licee cu media generală 10, din care trei la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, doi la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui și unul la Colegiul Național ”Gh. Roșca Codreanu” Bârlad.

Liceul ”Mihail Kogălniceanu” deține supremația și la cea mai mare ultimă medie de admitere, respectiv 9.72, la specializarea matematică-informatică. Pe locul doi la același capitol este Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși, cu media 9.23 la același profil real, urmat tot de Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, cu media 9.02, la specializarea științe sociale. Abia pe locul IV se află și Colegiul Național ”Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, cu cea mai mare ultimă medie de admitere 8.93, la specializarea științe ale naturii.

În schimb, pentru 35 din cele 82 de specializări existente la nivelul liceelor din județ, media de admitere a fost sub 5. În top în această privință sunt Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” Bârlad, Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Bârlad, Liceul Tehnologic Puiești și Liceul Tehnologic ”Dimitrie Cantemir” Huși, unități de învățământ unde admiterea s-a făcut cu medii sub 3.

La nivelul județului, au fost repartizați 2.664 de elevi, în timp ce 14 elevi au rămas pe dinafară, chiar dacă unii dintre ei au avut medii peste 5. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: