Google+
Home » Invatamant » 570 de locuri rămase libere în liceele din județ, după repartizarea computerizată

570 de locuri rămase libere în liceele din județ, după repartizarea computerizată

570 de locuri au rămas libere în liceele din județul nostru după repartizarea computerizată a absolvenților de gimnazii, în condițiile în care doar 14 elevi au rămas nerepartizați. Șefii învățământului vasluian recomandă profesorilor de la licee să meargă prin sate să-și găsească elevi pentru a completa clasele.

Liceele tehnologice din județ au rămas cu 570 de locuri libere pentru clasa a IX-a în urma primei etape computerizată de repartizare a elevilor făcută la nivel național de către Ministerul Educației. Din cei 2.778 de absolvenți de gimnaziu care s-au înscris pentru un loc la liceu, doar 14 au rămas nerepartizați. În aceste condiții, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui le recomandă profesorilor de la liceele cu locuri rămase libere să meargă în satele din județ și să-i convingă pe absolvenții de clasa a VIII-a care nu s-au înscris la liceu să-și continue studiile.

La nivelul întregului județ, sunt 4.447 de absolvenți de gimnaziu, iar la liceu s-au înscris cu 1.669 de elevi mai puțin. Într-adevăr, din aceștia, 800 s-au înscris la profesională, 220 au optat pentru vocațional și o sută au mers în alte județe. Deci este o diferență semnificativă care nu se regăsește nicăieri. De aceea, reprezentanții fiecărui liceu unde au rămas locuri libere trebuie să meargă prin sate să-i convingă pe cei care nu s-au înscris în prima etapă de repartizare computerizată să vină să-și continue studiile. Doar așa își vor putea completa catedrele”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Cu excepția unui singur loc rămas liber la un liceu teoretic din Bârlad, celelalte 569 de locuri neocupate sunt în 12 licee tehnologice din cele 22 existente la nivelul întregului județ. Cele mai multe locuri libere sunt la Liceul ”Ion Mincu” Vaslui (92), Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui (75), Liceul ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad (71) și Liceul ”Nicolae Iorga” Negrești (70).

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: