Google+
Home » Justitie » Anchetă a Poliției la Spitalul Județean Vaslui în cazul pacientei care a murit, după ce medicii au refuzat să o interneze

Anchetă a Poliției la Spitalul Județean Vaslui în cazul pacientei care a murit, după ce medicii au refuzat să o interneze

Poliția a declanșat, joi, o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui în cazul pacientei dusă în stare gravă la unitatea medicală la scurt timp după ce medicii au refuzat să o interneze, în condițiile în care femeia a murit. Cercetările se vor desfășura pentru ucidere din culpă, după ce familia femeii de 62 de ani a depus o plângere la Poliție.

Cazul femeii de 62 de ani, din localitatea Doagele, care a fost dusă cu ambulanța, în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui după ce medicii acestei unități au refuzat să o interneze, a ajuns în atenția Poliției, în condițiile în care pacienta a murit după mai multe zile de comă. Ancheta în acest caz a fost declanșată în urma sesizării făcută de către conducerea unității medicale, cu privire la decesul pacientei, precum și ca urmare a plângerii depusă de către rudele femeii, care îi acuză pe medici de neglijență.

Plângerea făcută de către rudele femeii a fost conexată la același dosar deschis inițial în urma sesizării făcută de către reprezentanții Spitalului Județean. Lucrătorii Secției de Poliție Rurală 1 Vaslui vor desfășura cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Femeia de 62 de ani a ajuns, inițial, cu ambulanța la unitatea medicală pe 8 iulie, la ora 4.00, fiind diagnosticată cu cefalee, constipație și parestezii. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe au stabilizat-o și, după aplicarea tratamentului de rigoare, i-au prescris o rețetă ca apoi, la ora 10.00, pacienta să părăsească unitatea medicală. Însă, la mai puțin de două ore, femeia s-a prăbușit din picioare pe o stradă din municipiul Vaslui, de unde a fost luată de o ambulanță și transportată, din nou, la același spital. În urma investigațiilor, medicii au diagnosticat-o cu accident cerebral vascular, fiind internată în Secția de Neurologie. Starea femeii s-a agravat astfel încât, după două zile, s-a impus transferul la Secția Anestezie Terapie Intensivă, unde a murit în cursul zilei de 12 iulie.

Conducerea SJU Vaslui și Direcția e Sănătate Publică desfășoară propriile anchete în acest caz. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: