Google+
Home » Sport » Piloții bârlădeni s-au clasat pe III la “Cupa Olteniei”

Piloții bârlădeni s-au clasat pe III la “Cupa Olteniei”

Echipajul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor “Spiru Haret” Barlad a reușit o clasare pe locul III la “Cupa Olteniei”, etapa a III-a a Campionatului Național de Karting Scolar. Competiția organizată de Palatul Copiilor Craiova weekendul trecut s-a desfășurat la Prejmer, în județul Brașov, pe pista “Prejmer Circuit”.

Alexandru Stratica a reușit să se acomodeze mai bine cu pista și a fost foarte aproape de podium la clasa Bambini 50cc. O problemă mecanică la motor a făcut ca acesta să se claseze doar pe patru. Sergiu Gînju a avut și el o evoluție bună la aceeași categorie și a terminat pe șapte. Răzvan Iftene a absentat din motive personale.

La clasa Pufo 60cc Denis Costache a terminat pe locul opt.

La clasa Mini 60cc, cea mai spectaculoasă, Bogdan Petru Burlibașa a făcut o cursă foarte bună și a ocupat până aproape de ultimul tur locul trei. O mică greșeală într-un viraj i-a permis însă pilotului de la Reșița să îl depășească. Bârlădeanul a terminat astfel cursa pe patru.

Maria Geanina Burlibașa, performera etapei trecute a reușit o cursă foarte bună la clasa Kadet 80 cc până când a fost acroșată lateral. Lovitura a provocat spargerea discului de frână a kartului bârlădencei. Aceasta a fost astfel nevoită să meargă cu viteză redusă în restul cursei. În aceste condiții a terminat pe șase. Rareș Balan nu a participat nici etapa aceasta la cursa de Kadet 80cc, datorită unor probleme de sănătate.

Defecțiunea majoră la motorul de KF3 care s-a produs în prima etapă nu a putut fi rezolvată din lipsă de piese. Cosmin Darescu, pilotul bârlădenilor la această categorie, a fost nevoit să concureze la categoria Open, unde a terminat pe șase.

Ne bucurăm pentru această clasare pentru că locul III era un loc nesperat la începutul etapei. Am avut două absențe și o participare la altă categorie, care nu punctează. Am evoluat pentru prima dată pe pista din Prejmer, o pistă nouă foarte tehnică și cu o suprafață de rulare bună. Aceste aspecte au pus probleme multor piloți și în special celor mai puțin experimentați”, a declarat pentru Est News Marius Gîmbuță, directorul Clubului Copiilor Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: