Google+
Home » Sanatate » Sămânță de scandal la spitalul bârlădean: Gabriela Daniș, directorul medical, a demisionat din funcție!
Gabriela Danis

Sămânță de scandal la spitalul bârlădean: Gabriela Daniș, directorul medical, a demisionat din funcție!

Copleșită de multitudinea problemelor cu care se confruntă Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, și de atitudinea unor medici care consideră că spitalul este moșia lor, Gabriela Daniș, directorul medical al instituției, și-a dat demisia, marți, 11 iulie.

Surse din spital ne-au declarat că îndeplinirea planului de conformare al spitalului pe anul acesta, care are ca termen limită 30 septembrie, este serios amenințată din cauza refuzului unor medici de a accepta realitatea și a se plia vremurilor actuale. În special o serie de medici din garda veche, unii dintre ei pensionari, nu reușesc să înțeleagă că au apus vremurile în care li se permitea ca ei să facă legea în spitalul public, după propriile lor interese.

Planul de conformare impune reorganizarea anumitor spații ale spitalului, reamenajate unor secții, așa cum cer reglementările sanitare în domeniu, așa încât saloanele să îndeplinească cerințele legale: capacitate maximă de 6 paturi în saloane curente și maxim 2 paturi în rezerve; aria utilă minimă de 7 mp/pat în saloane curente, 8 mp/pat în rezervă, cubaj de 20 metri cubi /pat de aer etc.

Aceste lucruri implică, din păcate, reducerea numărului de paturi în anumite secții și chiar dacă un spital cu un număr mic de paturi nu este o fericire pentru nimeni, soluția este de preferat închiderii unității. De asemenea, trebuie amenajate noi compartimente cum ar fi cel de nefrologie și de chirurgie plastică.

Sursele noastre spun că Gabriela Daniș nu a putut ajunge la o înțelegere cu acei doctori care se opun planului de conformare, drept pentru care a decis să renunțe la funcție. Conform legii, ea va rămâne director medical timp de 45 de zile din momentul înaintării demisiei.

Gabriela Daniș se va întoarce la postul pe care îl ocupa anterior perioadei de directorat, acela de medic epidemiolog. Am încercat să obținem un punct de vedere de la dr. Daniș, însă nu ne-a răspuns la telefon. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: