Google+
Home » Social » ULTIMA ORĂ Doi frați din Albești au vrut să omoare un consătean, din cauza unor cai. Victima, dusă la spital cu lovituri grave la cap!

ULTIMA ORĂ Doi frați din Albești au vrut să omoare un consătean, din cauza unor cai. Victima, dusă la spital cu lovituri grave la cap!

de Daniel MICU

Bataie sangeroasa, pe un camp, in satul Corni, comuna Albesti, între două perechi de frați. Un tânăr a ajuns la spital cu lovituri puternice la cap, iar fratele lui s-a ales cu răni pe tot corpul.

Totul a început de la niște cai. În timp ce fratii Vasilache  –  Mihai (34 ani) si Neculai (32 ani)  – si alte rude munceau in vie, caii lor s-au incaierat cu un armasar care era priponit pe camp. Stapânii acestora, frații Moruz, ciobani cu vârste de 22, respectiv 19 ani, au încercat sa desparta animalele. Supărați foc că armăsarul lor are de suferit, au sărit la bătaie la ceilalți doi frați, înarmați cu bâte și cu furci. 

Lumea din sat s-a adunat imediat, iar cineva a sunat la 112, întrucât frații Moruz păreau că nu au niciun gând să se oprească din a-i lovi pe frații Vasilache. Echipaje de poliție, dar și ambulanța au sosit imediat pe câmpul ”de luptă” din Corni.

Cele doua tabere au fiecare propria varianta. Familia Vasilache sustine ca ciobanii au sarit la bataie, desi li s-a spus cu frumosul sa isi lege calul pe bucata lor de pământ, punându-le în vedere că animalele s-ar putea încăiera.

”Fratele meu le-a spus si ieri fratilor Moruz sa isi ia calul din drum, ca se mananca intre ei, sunt animale si nu e normal asa. Nu s-au sinchisit. Azi, noi eram la vie si animalele s-au incaierat, așa cum era de așteptat. Fratii mei au mers sa ii desparta, dar unul dintre ciobani a pornit cearta. Unul dintre ei i-a dat cu ghioaga in spate lui Neculai, celalat l-a lovit cu furca in cap pe Mihai. Daca nu era cumnata, care s-a trantit pur si simplu peste el si l-a aparat cu trupul ei, il omora cu furca. Nu se poate asa ceva ! Noi nu suntem oameni violenti, nu ne-am certat cu nimeni vreodata, ne vedem de treaba noastra, dar baietii astia au facut-o prea de tot!”, a declarat in fata politistilor una dintre surori, martora la cele intamplate.

Tatăl fraților acuzați de tentativa de omor explicând că fii lui nu au fost violenți

Nelu Moruzi, tatăl agresorilor, are o explicație pentru violența ieșită din comun a fiilor săi: nimeni nu pune mâna pe par degeaba. El susține că Mihai si Neculai au provocat intreaga scena: ”Fratii Vasilache au inceput scandalul. Unul dintre baieti era la stana, nici nu stia. L-a chemat fratele sau, care a ajuns in dreptul cailor si pe care au tabarat cei trei frati. Nimeni nu sare la bataie degeaba in ziua de azi. Au fost provocati. S-au aparat. Sa li se ia alcoolemia, sa va lamuriti cum sta treaba! Baietii mei nu sunt beti! Daca aveau o problema cu calul, trebuiau sa imi spuna mie, nu sa puna mana pe funie si sa il mute. Ce treaba au ei cu calul noastru?! Copiii mei nu au sarit la bataie, sa fie clar ! Astia sunt toata cheia si lacata”.

Personalul medical de la ambulanta a acordat primele îngrijiri și au decis să-l transporte la Spitalul județean de urgență pe Mihai Vasilache, cel mai afectat de lovituri, pentru investigatii suplimentare, însă medicii de aici au hotărât transportarea victimei la Iași, la neurochirurgie.

Politistii din cadrul Serviciului de investigații criminale au inceput cercetările pentru tentativă de omor. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui se află, în aceste momente la Albești, pentru a-i audia pe martori.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: