Google+
Home » Social » Consătenii episcopului Corneliu Bârlădeanu fac zid în apărarea acestuia
Vasluienii s-au călcat în picioare pentru a-i săruta dreapta Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanul, episcopul Huşilor.

Consătenii episcopului Corneliu Bârlădeanu fac zid în apărarea acestuia

Chiar dacă Patriarhia Română a confirmat că Episcopul Hușilor în persoană este cel care se află în filmul scandalos, în care apare făcând sex cu un elev de la Seminarul Teologic, în satul Corni, comuna Albești, localitatea de baștina a episcopului de Husi, oamenii nu cred nici in ruptul capului ca inaltul prelat ar fi capabil de asemenea grozavii.

“Biserica e atacata din toate partile! Diavolul e la putere. Asa cum spune Biblia, acestia sunt anii din urma. Eu va spun ca Inalt Preasfintitul este suta la suta nevinovat. E un om de treaba, cinstit, a ajutat satul, oamenii de aici. Nu cred asa ceva. Este exclus ca episcopul sa aiba treaba cu barbati, cu copii! Nici vorba de asa ceva! Astea sunt lucruri diavolesti si Satana incearca sa destrame Biserica!”, a spus Vasile P.

Cei mai mulți dintre consătenii episcopului de Huși au văzut imaginile transmise la televizor, dar tot nu le vine să creadă.

”Totusi, eu nu cred asa ceva! A venit la sfintirea bisericii. Arata ca un domn, preot, respectat si iubit de credinciosi. Eu il cunosc de demult, de pe vremea cand canta ca dascal la biserica in sat. Parintii lui au fost oameni ca lumea, la fel si familia. Ce se aude ma cutremura, va spun drept ! Daca ar fi adevarat, ar fi groaznic, groaznic, dar poate nu e asa!”, a adăugat Maria V.

In luna mai 2016, odata cu sfintirea bisericii din satul său natal, la a cărei ctitorire Episcopia Hușilor a contribuit financiar în mod decisiv,

autoritatile locale l-au declarat pe episcopul Bârlădeanu cetatean de onoare al comunei Albesti.

Titlul i-ar putea fi retras dacă episcopul nu poate dovedi că filmul este trucat, așa cum a afirmat. ”Este cetatean de onoare al comunei! A meritat acest titlu, a plecat dintre noi si nu si-a uitat originile. Eu il cunosc de mic, un copil bun, studios, muncitor, foarte respectuos. Eu cred ca e facatura, din partea celor care vor sa ii ia locul. Nu cred sub nicio forma. Nu avea apucaturi de astea, nici cu femei, nici cu barbati! Doamne ferește! Nu are cum. Mi-e si groaza sa ma gandesc la asa ceva! Mintea mea nu concepe una ca asta! Asteptam decizia celor in drept si speram sa se facă lumina!, ne-a declarat Viorel Berghiu, consilier local în comuna Albești.

Certuri cu rudele, de la pământ

Totuși, nu toată lumea din comună are cuvinte minuntate despre Corneliu Onilă (numele real al episcopului). În anii din urmă s-a certat chiar cu unele dintre rudele sale, motivul fiind pământul.

Este vorba de un teren aflat în vecinatatea bisericii ridicata pe locul vechiului lacas de cult din Corni. Virgil Onila, o rudă a sa, care deținea terenul cu pricina, vorbeste cu parere de rau despre cele intamplate între familiile lor. El spune că a cedat pana la urma cativa metri de pamant pentru a fi ridicata clopotnita, doar ca sa pună capat discutiilor.

”Noi am fost in relatii mai bune cu mama lui, tatal sau a fost un om mai aspru. Au mai fost si alte probleme. Cand au ridicat biserica noua, langa gardul meu, s-au tinut ca scaiul de mine sa cedez pamantul, pe motiv ca acesta ar fi fost donat bisericii. Nici vorba de asa ceva! Eu am avut acte pe teren. Dar episcopul și fratele lui s-au tinut de capul meu doar-doar le dau pamantul fara bani. Fratele lui chiar mi-a spus ca nu am ce cauta la cimitir. De parcă ar fi fost cimitirul lor! A fost o perioada grea. I-am spus lui Corneliu că ii dau pamantul cu bani, ca bani are!”, a povestit Virgil Onilă, unchiul episcopului de Huși

Despre scandalul sexual în care este implicat nepotul său, a spus: ”Am auzit de intamplare, dar sa stiti ca nu ma intereseaza! Daca a facut, sa traga, daca nu, sa fie sanatos, sa isi vada de ale lui! Eu cred doar in Dumnezeu, in Isus Hristos si Maica Domnului. Vin vremuri grele, lumea s-a intors pe dos!”

Vineri, episcopul de Husi a dat explicatii in cadrul Sfantului Sinod intrunit la Mitropolia Moldovei si Bucovinei din Iasi, dupa ce reprezentantii patriarhiei l-au recunoscut drept unul dintre cei doi barbati care apar pe filmarea compromitatoare publicata de presa tabloida. Corneliu Barladeanu sustine in continuare ca imaginile sunt trucate, in timp ce superiorii se afla in fata unui caz fara precedent in BOR si urmeaza sa ia o decizie in privinta lui.

 

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: