Google+
Home » Invatamant » Formare profesională la standarde europene pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad

Formare profesională la standarde europene pentru elevii și profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad

Cincisprezece elevi și câteva cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad au participat la un interesant schimb de experiență în Spania, la sfârșitul acestui an școlar. Schimbul de experiență, care a avut ca scop formarea profesională la standarde europene, face parte din cadrul proiectului european Erasmus+ de mobilități în domeniul formării profesionale (VET): “DIAL-UP: Durabil, Inovativ, Aplicativ, Lucrativ = Utilitate și Profesionalism”.

“În perioada 07.05.- 27.05.2017, opt elevi din domeniul Mecanică, specializarea Tehnician Proiectant CAD, însoțiți de domnul profesor Aghion Costel, au realizat un stagiu de practică de 3 săptămâni în 4 companii spaniole de profil din Madrid, Spania: Grupo Gemidi, Doinstal, Walker Integración y Tecnología și Fuse – Box. Elevii au realizat activități practice specifice domeniului de formare profesională, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limbile spaniolă și engleză. În perioada 27.05.- 16.06.2017, șapte elevi din domeniul Turism, specializarea Tehnician în hotelărie, însoțiți de dna. profesor Crețu Anișoara, au realizat un stagiu de practică de 3 săptămâni în cadrul companiei spaniole Segway Trip din Madrid, Spania. Elevii au realizat activități practice specifice domeniului de formare profesională, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limbile spaniolă și engleză. Toți elevii care fost prezenți în Spania, în cele două serii, au cunoscut și s-au integrat într-un un alt mediu socio-cultural și au vizitat obiective turistice din țara lui Don Quijote, îmbunătățindu-și în același timp și orizontul cultural”, ne-a declarat prof. Carmen Diaconu, inițiatoarea proiectului.

De asemenea, în perioada 7-13 mai, prof. Irina Chiriac, directoarea Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, care predă discipline economice în domeniul Turismului, a avut o experiență de job shadowing deplasându-se la Madrid, în Spania, unde prin intermediul organizației MAD for Europe, a desfășurat activități specifice. Aceasta a vizitat colegiul vocațional spaniol I.E.S. „TETUAN DE LAS VICTORIAS”, unde a asistat la lecții de specialitate susținute de profesori spanioli, urmate de sesiuni de discuții referitoare la temele abordate. Cu această ocazie a cunoscut metode inovative de predare – învățare – evaluare a disciplinelor de profil utilizate în sistemul educativ spaniol, modalități de organizare a laboratoarelor și workshop-uri pentru aplicații practice. De asemenea, a realizat vizite profesionale în companii spaniole din domeniul turismului observând cum sunt organizate acestea și își desfășoară activitatea.

Proiectul Erasmus+ inițiat de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” are ca perioadă de implementare 1.08.2016 – 31.07.2018.

Următoarele mobilități vor avea loc în anul școlar 2017-2018, când doi profesori de specialitate vor realiza activități tip job shadowing iar 14 elevi din domeniile Mecanică și Electronică vor efectua stagii de practică timp de 3 săptămâni la companii din Madrid, Spania. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: