Google+
Home » Social » ”Mincinoșii” din sindicate s-au întrecut la dat cu bățul în baltă pe barajul de la Solești

”Mincinoșii” din sindicate s-au întrecut la dat cu bățul în baltă pe barajul de la Solești

Zeci de membri de sindicat de la cele mai mari unități private și de stat din județul nostru s-au întrecut, la sfârșitul săptămânii, la concursul anual de pescuit sportiv organizat de Uniunea Județeană a Sindicatelor Libere ”Frăția” Vaslui. Cei mai iscusiți pescari au fost răsplătiți cu bani și trofee, iar cei care au făcut doar act de prezență au primit drept premii de consolare constând în produse din pește.

Într-o atmosferă destinsă, aproape 60 de echipaje din întreg județul au participat, pe barajul de la Solești, la concursul anual ”de pescuit…sindical”, ajuns la cea de-a XII-a ediție, sloganul din acest an fiind ”La proteste, înapoi, la pescui, ca la plăcinte…înainte!”. Deși nu s-a prins prea mult pește pe durata întrecerii, sindicaliștii s-au simțit bine pentru că au uitat de grijile de la locul de muncă. Totuși, cei mai norocoși pescari nu au dat degeaba cu bățul în baltă astfel încât, atunci când s-a făcut ”inventarierea” la juvelnic, au avut cu ce să se laude la arbitrii competiției.

Am făcut cupe pentru norocoși, nu merituoși, la care peștii au fost mai chiori și au nimerit în ace. Acordăm și premii de consolare pentru cea mai puțină cantitate de pește prinsă, adică deloc, contând în pește afumat, icre și conserve, evident tot de pește”, a spus, la premiere, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere Vaslui, Gheorghe Croitoru.

Premiul pentru trofeul competiției, un crap de 6,4 kilograme prins pe timp de noapte, a fost adjudecat de Viorel Oancea, membru de sindicat la societatea Rulmenți SA Bârlad, care a primit și o ”batistă” de 200 de lei. Pentru cantitățile cele mai mari de pește prinse, premiile au fost împărțite între Daniel Ungureanu (locul I), tot de la Rulmenți Bârlad, cu 13,6 kg, Marinică Ciulei (locul II), de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, cu 7,9 kg, și Ionuț Mazilu (locul III), cu 5,5 kg. Cei care au fost premiați au primit, pe lângă cupe sau trofee, și câte o ”batistă” cu câte 150, 250 sau 350 de lei, în funcție de ordinea urcării pe podium. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: