Home / Sport / Peste jumătate din echipa regiunii Moldova la rugby U17 e formată din bârlădeni

Peste jumătate din echipa regiunii Moldova la rugby U17 e formată din bârlădeni

Nu mai puțin de 16 rugbyști bârlădeni U17 au confirmat la selecția de la Bârlad și fac parte din selecționata zonei Moldovei la rugby U17. Aceasta va înfrunt,a de azi până pe 22 iulie, la Baia Mare, selecționatele zonelor Muntenia și Dobrogea, dar și ceilalți jucători aleși din zona Transilvania. La sfârșit vor fi aleși 35 de sportivi care vor fi incluși într-un program de monitorizare națională, sinonimă cu dezvoltarea lor pe termen lung. Aceștia vor fi în vederea loturilor naționale.

Bârlădenii selecționați în echipa zonală la rugby U17 sunt Vlad Bălan, Valentin Roșu, Alexandru Bîrsan, Ștefan Munteanu, Iustin Găină, Andrei Irimia, David Popa, Dragoș Mihok, Lazăr Azoiței, Ovidiu Neagu, Teodor Ursu, Daniel Lascu, Ionuț Dascălu, Paul Gogu, Cristi Ursache și Răzvan Manole. Bârladul a demonstrat încă odată că este o puternică pepinieră rugbystică, celelalte orașe împărțindu-și 11 locuri în echipa zonală U17. Din lotul echipei zonale la rugby U17 mai fac parte Sergiu Puescu, Claudiu Niscoveanu, Adrian Tusluc, Daniel Olaru, Florin Munteanu, Alin Ciobanu, Robert Tătar, Dumitru Cornel Dascălu, Ionuț Samoilă, Virgil Dragomire și Andrei Tătaru. LPS Focșani a dat patru jucători, LPS Suceava și RC Stejarul Buzău câte trei, iar de la Gura Humorului a fost ales doar unul.

În jur de 220 de tineri rugbyști din toată zona Moldova au participat la începutul lunii timp de patru zile la selecții regionale, la categoriile de vârstă U18, U17, U16 și U15, ce au avut loc pe terenul Bazei Sportive a Clubului Sportiv Școlar Bârlad. În cadrul trialului s-au dat teste fizice și tehnice și au fost organizate meciuri, la fiecare categorie de vârstă. Li s-au făcut copiilor măsurători antropometrice, în care s-au luat în considerare o serie de parametri, printre care înălțimea și greutatea. Dincolo de talentul acestora a contat enorm și dacă s-au încadrat în cerințele ideale ale postului pe care joacă.

„Având în vedere că jucătorii bârlădeni de la această categorie de vârstă au ieșit campioni naționali au avut prioritate, dar au demonstrat și calitativ că sunt sportivi de valoare. Pe trei dintre ei nu i-am testat dar i-am ales fiindcă au fost implicați în turneul din Germania, de la Heidelberg și am primit referințe foarte bune de la antrenorii lor. Suntem mulțumiți de nivelul găsit în urma selecției de la Bârlad și sper ca din ei cât mai mulți să își găsească loc în ultimii 35. Avem o tradiție frumoasă a rugby-ului aici în Moldova”, a declarat pentru Est News Florin Nistor, responsabil cu selecția la categoriile de vârstă U17 și U18. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: