Google+
Home » Social » Polițiștii de frontieră vasluieni au donat sânge, în cadrul campaniei „Sângele înseamnă Viață”

Polițiștii de frontieră vasluieni au donat sânge, în cadrul campaniei „Sângele înseamnă Viață”

Aproximativ 40 de polițiști de frontieră vasluieni au donat sânge, săptămâna trecută, la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină, cu sediul la Bârlad. Aceștia au acționat la inițiativa Instituției Prefectului județului Vaslui și solicitarea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină din Bârlad.

În luna iunie, țări din întreaga lume sărbătoresc Ziua mondială a donatorului de sânge. Manifestarea are rolul de a aduce un omagiu donatorilor voluntari și, în același timp, prin sărbătorirea acestei zile se dorește creșterea gradului de conștientizare a nevoii de donații constante de sânge pentru a asigura calitatea, siguranța și disponibilitatea sângelui și a produselor din sânge pentru cei care au nevoie.

“În România, ca în multe alte țări, cererea depășește oferta și serviciile de sănătate se confruntă cu provocarea unor rezerve insuficiente de sânge. O cantitate adecvată poate fi obținută numai prin donații regulate de către donatori voluntari. Să nu uităm faptul că sângele înseamnă viață și că, de multe ori, o singură picătură poate face diferența dintre viață și moarte!”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: