Google+
Home » Administratie » Vasluienii trebuie să își declare și plătească impozitul activităților pe semestrul I până pe 25 iulie

Vasluienii trebuie să își declare și plătească impozitul activităților pe semestrul I până pe 25 iulie

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui informează contribuabilii – persoane juridice române, plătitori de impozit specific, că 25 iulie 2017 este termenul limită de declarare și plată a impozitului specific unor activități pentru semestrul I din 2017.

Este vorba de persoanele juridice române care oferă servicii sub formă de cazare la hoteluri și alte facilități de cazare similare, facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri și tabere, alte servicii de cazare, restaurante, activități de alimentație (catering) pentru evenimente, alte servicii de alimentație și baruri și alte activități de servire a băuturilor.

Declararea și plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 100,, Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat,,.

Suma de plată o reprezintă 50% din impozitul specific anual. Metodologia de calcul a impozitului specific anual este stipulată în legea privind impozitul specific unor activități și în Ordinul comun al ministrului turismului și ministrului finanțelor publice pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii privind impozitul specific unor activități. Nu intră în această categorie contribuabilii plătitori ai inpozitului pe venitul microîntreprinderilor, chiar dacă desfășoară activitățile enumerate anterior”, a declarat Nelu Sava, șeful Administrației Județene a Finanțelor Vaslui.

În vederea îndrumării contribuabililor și aplicării unitare a prevederilor legislației în vigoare privind impozitul specific unor activități, Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat un Ghid privind aplicarea impozitului specific unor activități, care a fost publicat pe site-ul ANAF, la secțiunea Asistență contribuabili/ Persoane fizice/ Ghiduri curente

Informații suplimentare se pot obține: accesând pagina de internet www.anaf.ro, telefonic de la Biroul central de asistență telefonică – Call Center la numarul de telefon 031.403.91.60 sau de la Biroul asistență pentru contribuabili din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui – la numarul de telefon 0235.31.61.41. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: