Home / Administratie / Autoritățile locale din cele 86 de primării, obligate să emită hotărâri cu noile salarii ale angajaților

Autoritățile locale din cele 86 de primării, obligate să emită hotărâri cu noile salarii ale angajaților

Autoritățile locale din cele 86 de primării din județ vor trebui ca, până la sfârșitul acestei veri, să emită hotărâri cu noile salarii ale angajaților. În acest sens, primarii și secretarii vor trebui să se consulte și cu organizațiile de sindicat de la nivelul primăriilor.

Reprezentanții celor 86 de unități administrativ teritoriale din județ au participat, luni, la o ședință organizată de Prefectura Vaslui și Consiliul Județean cu privire la noua lege a salarizării unice a personalului plătit din fondurile publice. Principala idee subliniată în cadrul întâlnirii a fost emiterea unor acte normative de către Consiliile Locale, până la 31 august, prin care să fie stabilite salariile angajaților din primării.

Vă rugăm ca, până pe 31 august, să emiteți hotărâri astfel încât, de pe 7 septembrie, să puteți să faceți plata salariilor către angajații primărilor. În această direcție, faceți consultări cu sindicatele, acolo unde există. Nu are rost ca primarii să-și ridice oamenii în cap, dar nici salariații să ceară mai mult decât se poate plăti de la buget”, a declarat deputatul Adrian Solomon.

Unul dintre primarii prezenți la ședință a ridicat problema asigurării fondurilor pentru plata salariilor în conformitate cu noua lege intrată în vigoare de la 1 iulie 2017.

Am transmis la București un necesar pentru echilibrarea bugetelor locale. Altfel, ajungem în situații hilare de a plăti doar salarii la nivelul primăriilor și atât, fără a mai desfășura alte activități. Sperăm că v-ați făcut proiecția bugetară astfel încât să vă ajungă banii până la sfârșitul lunii viitoare, când este posibil să fie o rectificare bugetară”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Totuși, reprezentanților primăriilor li s-a atras atenția să nu facă prea mari angajamente cu plata salariilor sau a unor investiții în speranța că vor primi fonduri pentru echilibrarea bugetelor la finalul acestei veri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

Case abandonate și monumente istorice, ruine în centrul Bârladului

Supraimpozitarea imobilelor părăsite sau neglijate ...

Ultimul Târg de Crăciun pentru vechile căsuțe din lemn, la Bârlad

Căsuțele din lemn, achiziționate de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: