Home / Sport / Racova Pușcași este a doua echipă calificată direct în Liga a IV-a

Racova Pușcași este a doua echipă calificată direct în Liga a IV-a

Racova Pușcași a învins duminică Star Tătărani cu 3 – 1 în finala Ligii a V-a și a obținut astfel biletele pentru Liga a IV-a. Meciul a fost destul de strâns în prima parte, care s-a terminat nedecis, scor 1 – 1. Racova Pușcași a turat motoarele în partea a doua, reușind astfel să mai învingă de două ori apărarea adversă.

Star Tătărăni a deschis scorul în minutul 18, iar egalarea a venit chiar înainte de pauză. La scurt timp de la reluarea jocului Racova Pușcași. Golul descătușării a venit în minutul 60. Star Tătărăni a avut doi jucători eliminați pentru cumul de două cartonașe galbene. A decis să se retragă de pe teren cu 10 – 15 minute înainte de finalul partidei, considerându-se nedreptățită. Probabil va pierde cu 0 – 3 în urma unei decizii a Comisiei de Disciplină.

Racova Pușcași o va reîntâlni sezonul viitor acolo pe Flacăra Muntenii de Jos care reușise calificarea încă din etapa a doua. Star Tătărani mai are o șansă de a participa în sezonul viitor al Ligii a IV-a, să învingă la baraj Multim Perieni, echipa care a terminat pe locul opt în Liga a IV-a.

Racova Pușcași a făcut parte din Seria I Vaslui Vest, pe care a câștigat-o neînvinsă, la 13 puncte de SMART Negrești. A reușit un parcurs senzațional și în grupa de miniplay-off A, câștigată cu 18 puncte, la cinci de Viitorul Văleni.

În mini play-off a obținut cinci victorii și a suferit o singură înfrângere. Prin decizia Comisiei de Etică atât ea cât și SMART Negrești au pierdut cu 0 – 3 meciul direct. Racova Pușcași a câștigat cu 6 – 3 celălalt meci cu negreștenii. Cu Viitorul Văleni a învins în ambele meciuri, scor 4 – 0 și 2 – 0. FC Rapid Brodoc a fost și ea surclasată de două ori de Racova Pușcași, care a învins cu 6 – 1 și 7 – 1.

Racova Pușcași a trecut în semifinale de Avântul Băcani, după 3 – 2 în deplasare și 5 – 2 acasă. Echipa pregătită de Ioan „Tupa” Dohotaru a fost o veritabilă fortăreață în acest sezon și a avut cea mai bună apărare, cu doar 33 de goluri primite. De asemenea este singura echipă care a marcat peste 100 de goluri în Liga a V-a.

Și în sezonul trecut Racova Pușcași a avut un parcurs foarte bun, aproximativ ca cel de acum, dar nu a reușit calificarea în semifinale. S-a încurcat atunci cu Avântul Zăpodeni, pentru că a pierdut meciul cu 0 – 3 după o decizie a Comisiei de Disciplină. O problemă a lor a pus capăt parcursului echipei în competiție deși pe teren a învins.

Majoritatea jucătorilor echipei sunt din Pușcași și satele componente ale comunei, cu doar trei „stranieri”. Dar președintele echipei este sunat săptămânal de sportivi cu referințe bune din liga județeană care vor să joace la ei. Pentru că știu obiectivul echipei, de a accede în Liga a IV-a, vor să fie alături de ei pentru a se afirma. Echipa are un lot de 38 de jucători, dar parte din ei sunt plecați.

Ne pregătim de Liga a IV-a. Am pus ochii pe câțiva jucători serioși de acolo. Nu avem nimic cert dar într-o lună de zile ne vom pune la punct ca să ne descurcăm onorabil. Vrem să terminăm următorul sezon în prima jumătate a clasamentului. Vom vedea apoi dacă e cazul să adoptăm proiecte mai îndrăznețe. Deocamdată am ajuns unde ne-am propus, chiar dacă nu de pe locul unu. Am avut o echipă decimată la Negrești când trei jucători de-ai noștri au primit câte 16 etape de suspendare. Ne-am descurcat foarte bine în condițiile acestea, fără jucători esențiali. Nu vom putea să îi folosim nici în Liga a IV-a câte 13, 14 etape. Așteptăm cu încredere începutul campionatului”, a declarat pentru Est News Mihai Silviu Lungu, președintele echipei Racova Pușcași.

Iată jucătorii care au dus greul participării echipei în Liga a V-a (primul 11 și rezervele obișnuite): Roberto Crețu (portar), Ioan Dohotaru (antrenor – jucător), Nicu Hăncescu, Andrei Crețu, Andrei Apraschivei, David Nedelea, Bogdan Purici, Marian Crețu, Vlăduț Cimpoieșu, Paul Boț, Ștefănuț Boț, Paul Chirica, Gheorghe Ignat, Marinică Gurin, Alexandru Lungu și Florinel Pricop (sufletul echipei, vârf în vârstă de 41 de ani). (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: