Home / Invatamant / Dezastru la titularizare în județul Vaslui! Profesori care nu au reușit să obțină nici măcar nota 2!

Dezastru la titularizare în județul Vaslui! Profesori care nu au reușit să obțină nici măcar nota 2!

Mai puțin de jumătate dintre candidații la titularizare din județul nostru au reușit să promoveze examenul, în condițiile în care o treime din cei 545 de profesori înscriși inițial au absentat ori s-au retras după prezentarea subiectelor. Șapte candidați au luate note sub 2, cea mai mică fiind de 1,05, obținută de o candidată pentru un post de educatoare.

Promovabilitatea la titularizare în județul nostru, înainte de rezolvarea contestațiilor, este de 41,53%, având în vedere că 152 de teze, din cele 366 trimise la corectare, au fost notate cu minim 7, pragul prevăzut pentru acest examen. Cei mai mulți promovați sunt la disciplinele română, psihopedagogie specială, biologie și istorie.

Comparativ cu anul trecut, numărul celor care au luat examenul este cu aproape două procente mai mare, în condițiile în care o treime din cei 545 de profesori care s-au înscris inițial pentru proba scrisă au absentat ori s-au retras după prezentarea subiectelor în sala de examen.

De asemenea, 92 de teze au primit note sub 5 la examenul de titularizare din acest an, din care șapte sunt cu note sub 2. Dintre acestea, patru teze sunt la disciplina ”educatoare”, două la ”educație fizică și sport” și una la ”chimie”. Cea mai mică notă, respectiv 1,05, a fost obținută de o candidată pentru un post de educatoare, disciplină pentru care a existat și o concurență mare. La mică distanță, de doar cinci sutimi, se află și o teză la ”educație fizică și sport”.

La polul opus, sunt și două teze de 10, obținute de profesori care au susținut examenul la disciplinele biologie și educație fizică și sport.

Cei care sunt nemulțumiți de note au posibilitatea să depună contestații până miercuri la prânz, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, urmând ca notele finale să fie publicate pe 25 iulie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

Excelența elevilor în educație, răsplătită de Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui

Cei șase elevi care au ...

Peste 950 de familii sărace au rămas fără bani din cauza copiilor chiulangii 

de Dănuț CIOBANU Elevii din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: