Home / Politic / Situație fără precedent în PNL Vaslui – Conducerea îl vrea afară din partid pe singurul parlamentar liberal din organizație

Situație fără precedent în PNL Vaslui – Conducerea îl vrea afară din partid pe singurul parlamentar liberal din organizație

de Simona MIHĂILĂ

Cel mai mare partid din opoziție are parte, la Vaslui, de lupte interne care par să nu se mai termine niciodată! De la sfidare și batjocură față de membrii de partid, care nu au fost lăsați să voteze, la alegerile interne, s-a ajuns astăzi la intimidări și acuzații la adresa singurului parlamentar liberal din județ, Daniel Olteanu, și a susținătorilor acestuia, cărora li se arată ușa.

Tensiunile din cadrul Organizației județene a PNL mocnesc încă din perioada alegerilor parlamentare, atunci cȃnd conducerea interimară a decis să împartă, după bunul plac, sumele necesare pentru campania electorală a fiecărui candidat. Strategia n-a fost cȃștigătoare iar favoritul, deși promovat intens la nivel de județ, în defavoarea celorlalți, n-a prins loc în Parlament, nici măcar la redistribuire. Fostul senator Nelu Tătaru a vrut, însă, să-și păstreze cu orice preț măcar scaunul de președinte la Vaslui. A organizat alegeri interne fără să-i anunțe pe toți membrii de partid, și a reuși să scape de titulatura de ʺinterimarʺ. Asta, deși principalul său contracandidat și, în același timp, singurul deputat liberal pe care îl are județul Vaslui în această legislatură, Daniel Olteanu, a contestat alegerile la Curtea de Arbitraj a PNL. Deputatul nu recunoaște actuala conducere a PNL Vaslui, pe care o acuză de încălcarea gravă a tuturor principiilor și normelor statutare, pe parcursul organizării și desfășurării alegerilor interne. Mai mult, Daniel Olteanu susține că, de mai bine de jumătate de an, nu mai are niciun fel de dialog cu Nelu Tătaru și nu a beneficiat de niciun fel de sprijin din partea actualei conduceri a Organizației județene, în calitate de parlamentar PNL.

Tătaru nu suportă să-l privească în ochi pe Olteanu

În această situație, nu e de mirare că, pe tabla de șah din PNL Vaslui, au loc mutări – surpriză! Deși, la începutul lunii iulie, Tătaru l-a somat în mod public pe Daniel Olteanu, susținȃnd că acesta nu ar fi participat la nicio ședință a BPJ Vaslui, acum -a ʺștersʺ pe deputatul liberal din delegația care a participat la Forumul Aleșilor Locali ai PLDM, desfășurat zilele trecute la Chișinău. A preferat, în schimb, ca un apropiat de-al său să participe la întȃlniri. Este vorba despre Cristi Rusu, prim-vicepreședinte al PNL Vaslui și președinte al Organizației PNL din Negrești, despre care liberalii spun că este ʺom de-al caseiʺ. Mutarea întȃrziată a lui Nelu Tătaru vine la două săptămȃni după ce deputatul Daniel Olteanu l-a acuzat pe președintele PNL Vaslui că aduce în spațiul public ședințele de partid, și nu problemele vasluienilor.

Daniel Olteanu a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, că, din războiul pe care Nelu Tătaru îl duce împotriva anumitor membri de partid, cei care au de suferit sunt oamenii simpli, vasluienii uitați de conducerea PNL Vaslui. Acesta și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care este condusă, în prezent, Organizația Județeană a PNL, subliniind că nu a văzut niciun fel de intervenție publică din partea actualului președinte al PNL Vaslui în legătură cu problemele vasluienilor, de la lipsa marilor proiecte de infrastructură, până la situația gravă a categoriilor defavorizate. Tot Daniel Olteanu a atras atenția asupra rezultatelor politice rușinoase pe care PNL Vaslui le-a adunat sub conducerea ʺprovizorieʺ a lui Nelu Tătaru, rezultate pentru care acesta nu a avut, pȃnă acum, nicio explicație: pierderea postului de viceprimar și a altor funcții de conducere în Bârlad, pierderea funcției de primar în comuna Fruntișeni, blocarea activității unor primării, cum e cazul celei de la Gherghești, acolo unde unii consilieri ai PNL votează, cot la cot cu PSD, împotriva proiectelor de dezvoltare a comunității.

”Domnul Tătaru mi-a transmis sec, prin alții, «să-mi iau oamenii și să plec»”

Contactat de Est News, deputatul Daniel Olteanu spune că, în continuare, nu are un dialog cu Nelu Tătaru, în afara celui mijlocit de presă: ”Nu am știut nimic despre deplasarea în Republica Moldova. În condițiile în care atitudinea actualei conduceri a Organizației județene a PNL Vaslui a rămas aceeași, de ignorare, batjocură și sfidare, nu mă surpinde că domnul Nelu Tătaru, numit temporar președinte al acestei organizații, a ales ca Vasluiul să fie reprezentat la Chișinău de un membru BPJ, fără a lua măcar în calcul prezența, în cadrul delegației, a singurului deputat liberal pe care îl are Vasluiul. Îi atrag atenția domnului Tătaru că telefonul meu funcționează, la fel și contul de e-mail, au funcționat în toată această perioadă în care dumnealui a refuzat orice fel de comunicare cu mine, inclusiv cea scrisă! Deși sunt între două sesiuni legislative, agenda mea e încărcată cu audiențe și vizite de lucru în comune, unde sunt alături de primarii liberali în proiectele lor de investiții, dar discuțiile de la Forumul Aleșilor Locali ai PLDM erau importante, așa că nu aș fi refuzat participareaʺ.

Olteanu a atras atenția, de mai multe ori, că ʺpreședintele numit temporar al PNL Vaslui i-a abandonat nu doar pe primarii liberali, ci mai ales pe oamenii simpli din fiecare comunitate. E același președinte care, în loc să sprijine activitatea singurului parlamentar liberal din județ, mi-a transmis sec, prin alții, «să-mi iau oamenii și să plec». Eu înțeleg și mesajele indirecte, dar mă așteptam ca un președinte care sfidează, amenință și dezbină să aibă curajul să spună direct, deschis, dacă are ceva de spus!ʺ

Primarii liberali din județ strâng rândurile în jurul lui Daniel Olteanu

Robert Ciprian Tamaș

Atitudinea actualului președinte al PNL Vaslui nu le este străină nici primarilor liberali din județ. Primarul comunei Șuletea, Ciprian Robert Tamaș, ne-a declarat: ʺNu e de mirare cum se comportă conducerea actuală a PNL Vaslui cu unicul deputat pe care partidul îl are în județ! Exact la fel sunt tratați și primarii: cu indiferență! Suntem amenințați cu toții, ni se spune că putem pleca oricȃnd din PNL, iar o asemenea atitudine nu face decȃt să ne îndepărteze. I-am transmis acest lucru și conducerii centrale a partidului, pentru că nu e deloc normal ceea ce se întȃmplă la Vaslui!ʺ.

Ionut Ghiur

Și primarul comunei Vinderei, Ionuț Ghiur, este dezamăgit de comportamentul președintelui Organizației Județene a PNL, Nelu Tătaru: ʺNu am fost niciodată contactat de actuala conducere a PNL Vaslui, nu m-a întrebat nimeni cum merg lucrurile la Vinderei sau dacă sunt probleme cu proiectele în derulare sau cele care urmează să fie puse la punct. E o lipsă totală de comunicare! Dacă domnul Tătaru consideră că nu mai e nevoie în partid de primarii care l-au susținut pe deputatul Daniel Olteanu și care au obținut rezultate bune și foarte bune la alegerile parlamentare, nu ne rămȃne decȃt să hotărȃm ce vom face în viitor, probabil va trebui să plecăm, dacă tot ni se transmite acest lucru, în mod indirect.ʺ

Vasile Stoica

Primarul comunei Băcani, Vasile Stoica, susține că, deși a candidat pentru postul de primar din partea PNL, Organizația Județeană a PNL Vaslui l-a uitat complet, după alegeri: ʺSingura mea legătură cu PNL, după alegerile parlamentare din decembrie 2016, a fost domnul deputat Daniel Olteanu, care m-a sprijinit cu proiectele pe care le am în lucru, pentru comuna Băcani, de la informare și pȃnă la discuții lămuritoare pe anumite probleme de administrație. Ca primar liberal, cred că ar fi normal să fiu sprijinit și de conducerea partidului, nu să fiu sunat după mai mult de un an de mandat și întrebat care este poziția mea în partid, dacă plec sau rămȃn, așa cum s-a întȃmplat săptămȃna trecută!ʺ.

Nixon Ibănescu, primarul comunei Gherghești, îl acuză, la rândul său, pe șeful său de la județ că vrea să distrugă partidul în județ: “Cred că domnul Tătaru, atunci când vorbește de <un nou început> se gândește la <un nou început al sfârșitului> pentru PNL Vaslui. Nu înțeleg

Neculai Nixon Ibanescu

modul în care dumnealui face politică, fără niciun pic de respect pentru primari, care sunt talpa partidului. Primarii liberali au muncit pentru partid, și cu ce s-au ales? De mine, cel puțin, și-a bătut joc. Are o luptă personală cu mine, nu una politică, pentru care nu mi-a dat nicio explicație. Dacă nu ne sprijină și nu ne vrea în partid, să ne spună în față! Dar nu are sânge de lider în vene să facă asta!”.

Am încercat să-l contactăm pe Nelu Tătaru, președintele organizației județene a PNL, pentru a-i solicita punctul de vedere în legătură cu toate acuzațiile care i se aduc de primarii liberali din județ, precum și cu mesajele care au ajuns la Olteanu, din partea lui, prin intermediul căruia i-ar fi cerut deputatului să părăsească partidul. Din păcate, șeful PNL Vaslui nu ne-a răspuns la telefon. Cu toate acestea, ziarul Est News îi stă la dispoziție în cazul în care va dori să-și exprime opinia.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Candidații ADER pentru primăriile Bârlad, Pogana și Puiești au fost prezentați la Bârlad

Filiala din Bârlad a partidului ADER și-a făcut cunoscut ...

PMP și-a propus să aibă candidați la 70 de primării din județ și să obțină peste 10% la alegerile locale

Organizația Vaslui a PMP și-a lansat, în cadrul Colegiului ...

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: