Home / Administratie / Fermierii din județ au o șansă în plus să obțină 15.000 de euro prin PNDR pentru dezvoltarea unor proiecte

Fermierii din județ au o șansă în plus să obțină 15.000 de euro prin PNDR pentru dezvoltarea unor proiecte

Sesiunea de primire a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor mici a fost prelungită cu o lună de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în condițiile în care s-au depus cereri pentru doar o treime din fondurile alocate în acest an submăsurii 6,3, respectiv 32,3 milioane de euro din totalul de 100 de milioane de euro. La nivelul județului nostru au fost depuse 88 de proiecte, în valoare de 1,32 milioane euro.

Fermierii din județ au o șansă în plus să obțină o finanțare nerambursabilă de 15.000 de euro prin PNDR pentru dezvoltarea unor proiecte locale. Asta după ce Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a prelungit cu o lună sesiunea de primire a cererilor de finanțare aferentă submăsurii 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în ferme mici se poate face până la data de 31 august 2017, ora 16.00.

Autoritatea de Management pentru PNDR a decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare cu o lună pentru a asigura o șansă și celor care nu au reușit, din motive independente de ei, să termine de întocmit documentația pentru depunere până la această dată. De asemenea, faptul că această submăsură încă dispune de fonduri, iar punctajul este unul ușor de atins, va permite mai multor fermieri mici să obțină o finanțare care să le asigure un start bun spre o exploatație agricolă mai puternică, care să acceseze în viitor sprijin financiar mult mai consistent”, ne-a declarat directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui, Alin Trifu.
La nivelul județului nostru au fost depuse până în prezent 88 de proiecte, în valoare totală de 1,32 milioane euro.
Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil și este de 15.000 de euro pentru un proiect. Pragul de calitate lunar, stabilit pentru perioada de depunere 1–31 august 2017, este de 15 puncte. Modalitatea de depunere a cererilor de finanțare este cea on-line pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info. Toți cei interesați să depună proiecte pentru dezvoltarea fermelor mici, prin sM 6.3, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului și anexele aferente pe site-ul AFIR, la secțiunea „Investiții PNDR”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului ...

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: