Google+
Home » Social » ISU Vaslui a scos la licitație un câine. Află prețul de pornire

ISU Vaslui a scos la licitație un câine. Află prețul de pornire

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui a scos la licitație deschisă cu strigare un câine de căutare – salvare, cu un preț de pornire de 1.900 de lei. Patrupedul pe care vor să-l vândă pompierii vasluieni a fost ”scos din serviciu” pe motiv că nu a trecut testele cu echipa canină.

Un câine din rasa ciobănesc-german, specializat, cel puțin teoretic, în intervențiile în mediul urban pentru căutarea persoanelor surprinse sub dărâmături, a fost scos la vânzare de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui la prețul de 1.900 de lei. ”Scos din serviciu” la vârsta de cinci ani și trei luni, patrupedul, pe numele său Bela, va fi ”valorificat” de către pompierii vasluieni la o licitație publică cu strigare, care se va desfășura la începutul lunii august la sediul inspectoratului. Până atunci, cei interesați să cumpere câinele trebuie să-și procure caietul de sarcini, ca la orice licitație publică.

Câinele de căutare – salvare a fost scos din serviciu pentru că nu a trecut testele cu echipa canină. Acesta fost repartizat celor de la ISU Vaslui de către Centrul Chinologic Sibiu atunci când avea vârsta de zece luni, după care a urmat și o perioadă de specializare, alături de un subofițer al inspectoratului.

În cazul în care pompierii nu vor reuși să o vândă pe Bela la primul termen al licitației, aceasta se va repeta la sfârșitul lui august, cu un preț diminuat față de cel inițial. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: