Home / Justitie / Bărbatul din Popeni care și-a violat fiica de 11 ani, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, limita minimă prevăzută de noul Cod Penal

Bărbatul din Popeni care și-a violat fiica de 11 ani, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, limita minimă prevăzută de noul Cod Penal

Bărbatul de 34 de ani, din Popeni, arestat preventiv după ce și-a abuzat sexual fiica de 11 ani în timp ce mama copilei se afla la serviciu, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru viol. Pedeapsa este cea mai mică prevăzută de noul Cod Penal, în condițiile în care autorul a mers în instanță pe acordul de recunoaștere, iar procurorii nu au contestat hotărârea dată, în luna mai a acestui an, de către instanța de fond.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Lică Melinte la cinci ani de închisoare, după ce și-a violat fiica în vârstă de 11 ani într-un moment în care soția sa nu era acasă. Astfel, magistrații ieșeni au respins recursul făcut de către bărbatul de 34 de ani și au menținut sentința dată inițial de către instanța de fond, respectiv Judecătoria Bârlad. De asemenea, Curtea de Apel Iași îl obligă pe tatăl fetei să-i plătească acesteia daune morale de 50.000 de lei. În plus, după ispășirea pedepsei, Lică Melinte nu va avea voie, pe o perioadă de trei ani, să comunice ori să se apropie la o distanță mai mică de o sută de metri de fiica sa.

Sentința dată de magistrații bârlădeni și menținută de Curtea de Apel Iași este cea mai mică prevăzută de Codul Penal pentru infracțiunea de viol a cărei victimă are sub 14 ani și este membru al familiei. Bărbatul a mers pe acordul de recunoaștere, ceea ce a făcut ca limitele pedepsei să fie reduse cu o treime. Totodată, procurorii nu au contestat hotărârea Judecătoriei Bârlad.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, fata de 11 ani a fost violată de către tatăl său în locuința conjugală, profitând de faptul că soția sa se afla la serviciu la un magazin din comună. Abuzul sexual a fost confirmat și de către medicii legiști, în urma unei expertize de specialitate. Pe timpul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că bărbatul ar mai fi încercat încă odată să-și violeze fiica. Abia a doua oară, fata de 11 ani a povestit mamei sale că a fost abuzată sexual, femeia sesizând Poliția. Totodată, pentru securitatea sa, copila a fost internată pentru o scurtă perioadă de timp într-un centru al Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, unde a fost inclusă într-un program ce vizează remiterea traumei suferită.

Bărbatul de 34 de ani a fost arestat preventiv, la mijlocul lunii decembrie 2016, de către magistrații Judecătoriei Bârlad, măsura fiind menținută pe toată durata procesului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: