Google+
Home » Social » Produsele tradiționale vasluiene, în atenția Ministerului Agriculturii

Produsele tradiționale vasluiene, în atenția Ministerului Agriculturii

Promovarea Schemelor de calitate europene, înregistrarea de noi produse protejate la nivel european, a produselor tradiționale românești, dar și a celor realizate după rețete consacrate au constituit tema de dezbatere la nivelul Direcției pentru Agricultură Vaslui.

Campania de informare derulată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) la nivelul județului i-a avut drept lectori pe Ionuț Diaconeasa – consilierul ministrului Agriculturii, Daniela Popa – consilier superior la Serviciul de Industrie Alimentară din cadrul MADR, aceștia intrând în dialog cu reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură, ai Grupurilor de Acțiune Locală, ai Asociației Crescătorilor de Ovine și reprezentanți ai administrației locale.

”Sectorul agricol are și potențial și tradiție în județul nostru și de aceea consider necesar un efort comun în acest domeniu. Sunt convins că dezbaterea dumneavoastră va fi una de real folos. În cadrul acestei întâlniri sunt aduse în atenție produsele românești, un accent fiind pus pe promovarea și susținerea produselor ecologice și tradiționale. Totodată, dezvoltarea zootehniei și creșterea ponderii acesteia în totalul producției agricole la nivelul județului poate fi prioritară. Informarea agricultorilor si pregătirea lor prin programe dedicate, dar și rolul organizațiilor patronale în luarea deciziilor în agricultură sunt la fel de importante. De aceea, încă o dată, afirm că eu cred în utilitatea acestui cadru de dezbatere, vă felicit pentru interesul manifestat, pentru implicare și vă apreciez pentru efortul comun în ceea ce inițiați și realizați. Vă doresc succes și vă asigur de sprijinul Instituției Prefectului –Județul Vaslui!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica

În prezent, doar două produse tradiționale vasluiene sunt certificate: Zacusca de vinete de Blăgești și de Povidla de perje cu nuci de Blăgești.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: