Google+
Home » Social » Tragedie la barajul Solești: un bărbat a pierit înghițit de apă în timp ce se scălda, iar trupul este de negăsit

Tragedie la barajul Solești: un bărbat a pierit înghițit de apă în timp ce se scălda, iar trupul este de negăsit

de Daniel MICU

Petrecere de Sfântu Ilie incheiata tragic pentru o familie din comuna Miclesti. Un barbat in varsta de 41 de ani a pierit in barajul Solesti, in timp ce incerca sa se racoreasca dupa o zi fierbinte. Martori la intreaga scena au fost cativa copii de pe mal, care si-au alertat imediat parintii. Cei care stiau sa inoate au intrat dupa el, insa nu au mai dat de trupul barbatului.

Cu totii au asteptat interventia pompierilor chemati de la Vaslui, care au venit cu doua barci, una dintre ele fiind dotata cu sonar. Inclusiv pescarii din zona au dat o mana de ajutor, iar tinerii din sat s-au scufundat in apropiere, insa dupa cateva alarme false si odata cu lasarea intunericului, cautarile au fost intrerupte. Acestea vor fi reluate in zori, cu ajutorul unor scafandri de la ISU Neamt.

Bărbatul dispărut se numeste Constantin Bucataru si abia se intorsese acasa, de la munca, din comuna Matca, jud Galati. Cateva familii din satul Popesti, rude si prieteni, s-au intalnit pe malul barajului inca din zori, pentru a sarbatori ziua de nastere a unuia dintre ei. In cursul zilei, sub dogoarea soarelui, adultii , dar si copiii, s-au balacit pentru a se racori. Si Constantin s-a scufundat de cateva ori.

Spre seara, dupa cateva pahare de bere, s-a gandit sa mai intre odata in apa, insa a pierit, in scurt timp, in baraj.

”Fratele meu stia sa inoate, dar nu atat de bine. Am petrecut toata ziua la vecinul Mirel, a fost frumos, am intrat in apa, ne-am racorit. Si Costel, fratele meu, a intrat de cateva ori, dar nu s-a intamplat nimic. Am baut si cateva pahare de bere, ca omul ! la un moment dat au inceput sa tipe copiii si ne-am dus repede. Am sarit in apa, cei mai experimentati s-au scufundat dupa el, insa nu l-am gasit. Am asteptat pompierii. Nu cred ca mai este in viata. Nu are nicio sansa dupa atatea ore. Abia venise de la Matca, mai bine nu mai venea !”, a povestit Marian Bucataru, fratele victimei.

Pompierii de la ISU Vaslui au periat zona din apropierea locului unde omul fusese vazut ultima oara in viata. Fara succes, insa.

”Am intervenit cu doua ambarcatiuni, dintre care una cu sonor. Este o diferenta de nivel al un fost drum si trece brusc de la 2 la 4 metri. Sunt si niste podete. Din acest motiv am solicitat o echipa de scafandri de la ISU Neamt », ne-a declarat Bogdan Apetrei, primloctiitor al sefului ISU Vaslui.

Potrivit localnicilor, apa atinge pana la 4 metri adancime in zona unde s-a inecat barbatul si este foarte periculoasa din cauza curentilor, dar si a unor vechi podete aflate pe fundul barajului. Cautarile au fost intrerupte la lasarea intunericului si vor fi reluate in zori.

Comments

comments

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: