Google+
Home » Invatamant » Din paradoxurile concursului pentru posturile de directori de școli

Din paradoxurile concursului pentru posturile de directori de școli

de Mihaela NICULESCU

Ciudățenii constatate la evaluarea candidaților înscriși pentru ocuparea posturilor de directori vacante în județul Vaslui. Un candidat care a participat atât la concursul pentru postul de director cât și pentru cel de director adjunct, lucru perfect legal, a primit note diferite la proba de interviu, deși planul de management prezentat a fost același.

La distanță de câteva minute de proba de interviu susținută pentru postul de director, la care a fost notat cu 26 de puncte, profesorul bârlădean Marian Bolum a primit cu 9 puncte mai mult la proba de interviu susținută pentru postul de director adjunct. Se pare că reprezentanții aceleiași comisii au considerat că profesorul Bolum a fost mai bun la a doua prezentare a planului de management decât atunci când și-a prezentat planul de management în calitate de candidat la funcția de director plin. Ghinionul lui că membrii aceleiași comisii i-au evaluat diferit planul de management, considerând că e mai potrivit pentru postul de director adjunct al Școlii „Manolache Costache Epureanu”, școala de suflet a Gabrielei Plăcintă, inspectoarea generală a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Așadar, de la 1 septembrie, profesorul de istorie Marian Bolum va fi director adjunct la această unitate de învățământ, unde profesorul Bogdan Jora, care a asigurat interimatul în funcția de director, nu a reușit să obțină punctajul necesar pentru numirea în postul de director plin. Acesta, de altfel, nu a mai participat la proba de interviu și Curriculum Vitae, întrucât la proba scrisă a obținut un punctaj mic – 31,25 de puncte. De altfel, Bogdan Jora se înscrisese și pentru postul de director adjunct, dar din același motiv a fost respins. Până la organizarea unui nou concurs, profesorul Bogdan Jora va asigura în continuare interimatul ca director, fiind secondat de profesorul Marian Bolum.

Marian Bolum a fost inspector școlar în perioada 2005 – 2009, este profesor titular la Școala „Manolache Costache Epureanu”, dar are ore și la Școala „George Tutoveanu”. Un lucru foarte important, care poate a contat în evaluarea sa, este acela că Marian Bolum este membru PNL de foarte mulți ani, dar, de mult timp, nu mai este activ în cadrul partidului.

Comments

comments

About Tehno Redactor

One comment

  1. Va asigura interimatul la nesfarsit. Ca interimar trebuie sa faca ce-i spune inspectorul general exact cum a facut si pana acum.

%d blogeri au apreciat: