Google+
Home » Social » Cea de a doua persoană din filmul deocheat cu episcopul este un tânăr preot cu nevastă și copii. Toată comuna i-a sărit în apărare

Cea de a doua persoană din filmul deocheat cu episcopul este un tânăr preot cu nevastă și copii. Toată comuna i-a sărit în apărare

de Daniel MICU

Persoana care apare alături de episcopul Corneliu Bârlădeanu ar fi preotul din Deleni, un tânăr de 26 de ani, cu nevastă și copii. Chiar dacă, la fel ca episcopul, acesta nu recunoaște că apare în film, pentru preoții din județ, mai ales pentru cei care au tot vizionat în ultimii ani înregistrările compromițătoare ce au ajuns abia acum publice, identitatea lui nu este niciun secret. Tânărul era seminarist pe atunci, având doar 19 ani și ar fi căzut în păcat de frica episcopului, de care se simțea amenințat. De altfel, nu s-ar putea spune că relația cu episcopul ar fi fost una de amor, din înregistrare auzindu-se cum tânărul seminarist îi spune lui Corneliu un respectuos ”săru’mâna”, după ce acesta i-a făcut o injecție.

Oricum, la Deleni, vestea că preotul paroh ar apărea pe imaginile compromitătoare cu episcopul Hușilor, i-a șocat pe localnici. Oamenii vorbesc la superlativ despre preotul Ionuț, un om de o bunătate rară și nu cred în ruptul capului că el este tânărul despre care se spune că episcopul Corneliu a întreținut relații intime acum mai bine de 10 ani.

“Doamne, părintele Ionuț e părintele nostru! E ca și copilul nostru! E pâinea lui Dumnezeu! Are 26 de ani și o familie frumoasă. De șapte ani e preot aici. Nu avem nimic să îi reproșăm. Slujește frumos, are credință și ajută pe toată lumea! Doamne ferește! Cum să spună așa de preotul nostru?! Nu e posibil! Nu cred și nici nu e adevărat!”, spune o enoriașă, Elena Carabaș.

“Mă surprinde ce aud. Dacă țin cont de înfățișarea și personalitatea preotului, nu aș zice. Dar cine știe?! Lumea e rea! Te corupe ușor! Episcopul a greșit aici. Poate l-a constrâns. Eu sper că lucrurile să se așeze și să iasă adevărul la lumină. Părintele este un om minunat. Îmi e greu să cred! Dacă a făcut asta, a făcut-o cu un interes. Episcopul e capul răutăților! Ce încredere să mai ai când mergi la biserică să te spovedești?!”, a declarat Ionel Damian, localnic.

Și Viorel Crăciun îi ia apărarea preotului: “E un copil bun! E milos și chiar are har în biserică! Noi ținem la el! Dar dacă e implicat în asemenea chestii, e mare păcat! Foarte mare păcat! Ei sunt trimișii lui Dumnezeu. Mergi în biserică să te rogi, să găsesti calea către Cel de Sus cu ajutorul preotului. Nu e plăcut să auzi așa ceva! Poate dă Dumnezeu și nu o fi adevărat!”.

Episcopul nu mai are voie să țină slujbe până ce BOR nu va lua o decizie

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-a reunit, vineri, într-o ședință la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

”În cadrul acestei întruniri, s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod, când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări. Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului și împlinirea voii Sale”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenția publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoți care l-ar fi șantajat cu darea în vileag a unor imagini compromițătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spațiul public. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reținuți pe data de 15 iunie, fiind acuzați că ar fi cerut bani sau funcții pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, ar apărea în ipostaze compromițătoare. Ei au fost ulterior plasați în arest la domiciliu.

Zilele trecute, episcopul Corneliu Bârlădeanu a plecat din țară. El a fost surprins la aeroport alături de fratele său, Florin Onilă, fost funcționar la Vama Albița, care și-a pierdut serviciul după ce a fost condamnat pentru luare de mită. Ulterior, fratele său l-a angajat administrator la Episcopia Hușilor.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: