Home / Social / Un cetățean american a fost prins în curtea Unității Militare Bârlad în timp ce alți doi îl așteptau în exterior. Iată ce căutau americanii la Bârlad!

Un cetățean american a fost prins în curtea Unității Militare Bârlad în timp ce alți doi îl așteptau în exterior. Iată ce căutau americanii la Bârlad!

de Simona MIHĂILĂ

Panică generală la nivelul județului Vaslui, zilele trecute, când un cetățean american a pătruns în curtea Unității Militare din Bârlad, în timp ce alți doi îl așteptau în afara acesteia. Bărbatul a fost depistat de soldații care se aflau în gardă în acele momente, în zona străzii Mihai Eminescu (până unde se întinde perimetrul UM). Aceștia au observat că tânărul (despre care ulterior s-a aflat că are 28 de ani), părea să caute ceva și cerceta insistent împrejurimile. A fost somat imediat să părăsească aria, iar bărbatul s-a supus somației acceptând să-și decline și identitatea.

În momentul în care a fost condus în afara curții, militarii au descoperit că lângă gard se aflau alți doi bărbați mai în vârstă. Toți trei au fost conduși la sediul Poliției Bârlad pentru audieri, în prezența unui translator autorizat, timp în care zona a fost înconjurată de echipaje de jandarmi și polițiști. La fața locului au ajuns atât conducerea Poliției Bârlad, dar și prefectul Eduard Popica.

Mai multor locuitori ai străzii Mihai Eminescu li s-au solicitat informații de către organele implicate în cercetare, fiind ridicate și câteva imagini surprinse de camerele de luat vederi montate în curțile din împrejurimi.

Toată această tevatură – obligatorie fără doar și poate, ținând cont că bărbatul încălcase o zonă de securitate militară – s-a dovedit a fi, până la urmă furtună într-un pahar cu apă.

Cei trei bărbați – tată (56 de ani), fiu (28 de ani) și unchi (55 de ani) erau în căutarea Cimitirului evreiesc de la Bârlad, pentru a se reculege la mormintele rudelor îngropate aici. Ei au venit special pentru acest lucru la Bârlad și chiar s-au cazat pentru câteva zile la un hotel din oraș. Cu excepția bărbatului de 28 de ani, cel care a pătruns în perimetrul militar, ceilalți doi sunt născuți într-o comună din apropierea Bârladului.

Confuzia a fost creată din cauza GPS-ului care i-a direcționat greșit pe cei trei. Într-adevăr, pe strada Mihai Eminescu, în vecinătatea curții UM se află Cimitirul Eroilor, iar faptul că GPS-ul indica prezența unui cimitir în zonă i-a făcut pe aceștia să creadă că este vorba de cel căutat de ei.

Cei trei cetățeni americani au prezentat diverse dovezi care să le sprijine afirmații (fotografii, scrisori, certificate de naștere, de deces ale rudelor etc.).

”Se confirmă că în data de 19 iulie, a fost făcută o sesizare de către Unitatea Militară, în legătură cu un cetățean american care a pătruns în perimetrul UM Bârlad și, într-adevăr, alți doi bărbați au fost descoperiți în apropiere. Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru violarea sediului profesional, urmând ca organele competente să se pronunțe în acest caz”, ne-a declarat Silvia Manta, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

About Simona Vasile

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: