Google+
Home » Sanatate » 23 de comune din județ nu au asistenți medicali comunitari. Locuitorii din patru comune au rămas fără medici de familie

23 de comune din județ nu au asistenți medicali comunitari. Locuitorii din patru comune au rămas fără medici de familie

Criză mare de medici de familie și asistenți medicali în comunele și satele din județul Vaslui.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui precizează că 23 de comune din județul Vaslui nu au asistenți medicali comunitari sau mediatori sanitari. În alte patru comune nu sunt medici de familie.

“Patru comune din județ nu au medici de familie, în ciuda eforturilor noastre de a aduce în zonele respective doctori. Medicii aleg să profeseze în oraș ori să plece din țară. Din păcate, pe lângă deficitul de medici de familie din județ ne confruntăm și cu o lipsă a asistenților medicali din comunitățile rurale sau a mediatorilor sanitari. Există atât comune în care posturile sunt blocate, dar sunt și locuri în care s-au organizat concursuri la care nu s-a înscris nimeni, deoarece nu sunt persoane cu studii în domeniu”, a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

Reprezentanții DSP Vaslui spun că o soluție pentru ocuparea unor posturi de asistenți medicali comunitari ar fi aceea ca autoritățile locale să se ocupe de angajarea și plata lor din bugetele locale. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: