Home / Justitie / Acțiune de anvergură a polițiștilor de la Rutieră, zilele trecute, atât în municipiul Vaslui cât și în mediul rural

Acțiune de anvergură a polițiștilor de la Rutieră, zilele trecute, atât în municipiul Vaslui cât și în mediul rural

Polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au acționat sâmbătă și duminică pentru a depista conducătorii de autovehicule care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

Una din “victimele” polițiștilor a fost un tânăr de 20 de ani care a fost oprit de polițiști pe strada Ana Ipatescu. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penala pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 12 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic care nu au respectat normele rutiere, în valoare totală de 7000 lei.

Au fost reținute trei permise de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, au fost reținute două certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației.

Nici cei din afara municipiului Vaslui nu au scăpat

Polițiști rutieri și polițiști de ordine publică din mediul rural au acționat și ei în sistem integrat, pe drumurile care prezintă risc crescut de accidente, respectiv în principalele intersecții din județ.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 116 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic care nu au respectat normele rutiere, în valoare totală de 34.315 lei. Dintre acestea, 109 au fost aplicate la regimul rutier ( 90 conducătorilor auto, 14 conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală și 5 bicicliștilor) și 7 la alte acte normative.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 123 de testări cu aparatul alcooltest și au reținut 6 permise de conducere unor conducători auto care au încălcat normele rutiere.

Poliția Rutieră atrage atenția tuturor participanților la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație și adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: