Google+
Home » Social » Patronii bârlădenilor care muncesc în străinătate poftesc la iile românești

Patronii bârlădenilor care muncesc în străinătate poftesc la iile românești

Iile din magazinele bârlădene încep să fie din ce în ce mai căutate de cumpărători. Cu siguranță, asta se datorează faptului că de patru ani o româncă a început să promoveze intensiv ia la nivel internațional, fiind chiar declarată o zi internațională a iei, pe 24 iunie.

Cămașa cu motive tradiționale, tipică pentru români, face furori nu doar în rândul bârlădenilor dar și al străinilor. Anul acesta, bârlădenii care lucrează în străinătate și au venit acasă s-au arătat mult mai interesați în a cumpăra ia românească. Nu pentru ei, ci pentru patronii la care lucrează și care și-au manifestat dorința de a primi această ie din țara de baștină.

Observăm că ia este apreciată de străini. Am avut printre cumpărători și persoane din străinătate care au vizitat orașul și care au dorit să cumpere aceste cămăși cărora li s-a dus faima în lume. De când au început să vină românii în vacanță din țările unde lucrează, am început să vindem mult mai bine iile. Nu pe cele foarte scumpe, ci pe cele care costă până într-o sută de lei. Chiar români care muncesc în Italia, Spania sau Anglia ne-au mărturisit că le cumpără pentru a le face cadou șefilor unde lucrează. Nu contează că nu sunt autentice, ci faptul că sunt aduse din România, iar străinii le apreciază întrucât sunt un simbol al acestei țări dar și pentru faptul că sunt la modă. Eu am vândut aproape toate iile, mai am doar una – două și mă gândesc că poate ar fi bine să mă mai aprovizionez, întrucât luna august este luna în care se întorc acasă foarte mulți bârlădeni din locurile unde lucrează”, ne-a declarat șefa unui magazin din zona centrală.

Nu toate magazinele, însă, înregistrează vânzări mari de ii. Cele care sunt autentice, lucrate din borangic și cusute manual, cu prețuri de 300 de lei, îi țin departe pe bârlădeni, fie că trăiesc în oraș, fie că muncesc în străinătate. (Mihaela NICULESCU)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: