Google+
Home » Administratie » Un alpinist utilitar, dus cu ambulanța la spital după ce s-a tăiat la un braț cu un motofierăstrău în timp ce curăța copacii din Vaslui

Un alpinist utilitar, dus cu ambulanța la spital după ce s-a tăiat la un braț cu un motofierăstrău în timp ce curăța copacii din Vaslui

Un alpinist utilitar de la o firmă din Iași care execută lucrări de fasonare a copacilor din Vaslui a ajuns cu ambulanța la spital după ce s-a tăiat la un braț cu un motofierăstrău în timp ce curăța un pom pe o scară la câțiva metri înălțime. Inspectoratul Teritorial de Muncă a dispus efectuarea unei anchete în acest caz.

Accidentul de muncă s-a petrecut în momentul în care bărbatul, angajat la o firmă de alpinist utilitar din Iași, curăța copacii de crengi pe o scară la câțiva metri înălțime, în zona gării din municipiul Vaslui. Practic, cel mai probabil într-un moment de neatenție, angajatul firmei ieșene și-a dat cu motofierăstrăul auto peste mâna dreaptă în timp ce tăia o creangă. Solicitat de către colegii bărbatului, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță l-a stabilizat pe bărbat, după care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Victima accidentului de muncă este angajat al unei firme de alpinism utilitar cu care noi avem încheiat un contract de prestări servicii pentru fasonat și tăiat copacii la înălțime, acolo unde noi nu avem capacitatea să desfășurăm astfel de activități cu mijloace și forțe proprii. În aceste condiții, responsabilitatea pentru asigurarea sănătății și securității în muncă aparține societății din Iași”, ne-a declarat directorul SC Goscom SA Vaslui, Cătălin Bârleanu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a fost înștiințat cu privire la producerea accidentului de muncă, fiind dispusă o anchetă în acest caz.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: