Home / Administratie / Un bust din parcul bârlădean așteaptă să-i aflați identitatea

Un bust din parcul bârlădean așteaptă să-i aflați identitatea

Al cui este bustul amplasat la capătul aleii din fața Teatrului „Victor Ion Popa”? Iată ghicitoarea pe care municipalitatea o adresează bârlădenilor în acest sezon estival.

Nu este cazul să vă grăbiți cu răspunsul, pentru că numele personalității imortalizate în piatră nu va apărea pe soclu prea curând. De 30 de ani, cel puțin, bustul lui George Tutoveanu așteaptă să fie montat pe un soclu al său și nu pe cel al scriitorului Ioan Slavici. Deși autorul bustului lui Tutoveanu, sculptorul vasluian Cristian Pântea, declara pentru Est News în urmă cu câteva luni că el este autorul acestei sculpturi și că a făcut în repetate rânduri adrese la Primărie, autoritățile locale nu au luat nicio măsură.

Dacă au trecut 30 de ani și plăcuța de pe bustul lui Tutoveanu nu a fost schimbată probabil că va mai trece ceva vreme până când vom afla ce personalitate reprezintă bustul din capătul aleii principale din parcul teatrului.

Așadar, aveți timp berechet să vă documentați al cui este bustul domnului cu mustață de pe soclul anonim și, eventual, să-i citiți opera.

Surse din cadrul Primăriei ne-au declarat că, totuși, este posibil ca în această toamnă cele două plăcuțe lipsă de pe soclurile busturilor cu pricina să fie puse la locul lor. Însă, numai după ce se vor face investigații în privința autorilor busturilor și a personalităților pe care aceștia i-au modelat în piatră. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: