Home / Sport / Fotbalul este la el acasă în județul Vaslui. Se vor desfășura trei competiții amicale până la începerea partidelor cu miză

Fotbalul este la el acasă în județul Vaslui. Se vor desfășura trei competiții amicale până la începerea partidelor cu miză

Vasluieni din tot județul vor fi angrenați în perioada imediat următoare în trei competiții fotbalistice amicale: Business Cup, Cupa Satelor și Summer Cup. Acestea sunt destinate pentru a încânta iubitorii sportului rege până la startul partidelor cu miză din Liga a IV-a și Liga a V-a, care vor debuta pe 19 august. 

Opt echipe la „Business Cup” 2017

Minifotbalul din județul Vaslui are o nouă competiție. Aceasta este adresată strict firmelor si institutiilor publice sau private ce isi desfasoara activitatea pe raza judetului Vaslui. Jocurile se desfasoara pe terenul sintetic din incinta Liceului Teoretic “Emil Racovita” Vaslui, respectand regulamentele Federatiei de Minifotbal din Romania. Organizatorii acestei prime editii sunt Asociatia Judeteana de Fotbal Vaslui, Asociatia Judeteana de Minifotbal Vaslui, Directia Judeteana de Sport si Tineret Vaslui si Finante Publice Vaslui. Organizatorii competiției sunt Florin Roiu, Vălică Berescu, Gabi Neacșu, Ciprian Păun și Bogdan Gheorghiță. Echipele gazdă trebuie să asigure asistența medicală. Terenul și arbitrajul se plătesc împreună, fiecare asigurând jumătate din costuri.

La competiție participă opt echipe împărțite în două grupe a câte patru echipe. În grupa roșie se vor duela Băieții de la Cablu’, Bank United, Poliția Bârlad și Poliția Vaslui. În grupa albastru au fost plasate Finanțe Publice, Dedeman Vaslui, Penitenciarul Vaslui și Armata (jucători de la Bârlad, Huși, Vaslui). Multe din ele, cu aceeași denumire sau una diferită, sunt obișnuite cu competițiile de fotbal pe teren redus. Au mai participat la edițiile trecute ale Winter Cup și Summer Cup. La Business Cup meciurile sunt mai echilibrate pentru că toate echipele provin de la companii și jucătorii vin mai mult pentru mișcare, motiv pentru care organizatorii se așteaptă ca și această competiție să devină una de tradiție.

Fiecare echipă va disputa în faza grupelor câte trei meciuri, câte unul săptămânal, cu fiecare adversar. Datele și orele disputării partidelor se stabilesc de comun acord între echipele participante. În semifinale locurile unu din fiecare grupă vor înfrunta echipa clasată pe doi în cealaltă grupă. Locurile trei din cele două grupe se vor lupta pentru locul cinci, iar locurile patru pentru locul șapte.

A III-a ediție a Cupei Satelor

Asociația Județeană de Fotbal Vaslui organizează la începutul lunii august cea de-a treia editie a Cupei Satelor la fotbal, competitie care se adreseazã jucãtorilor amatori, nelegitimati în Liga a 4-a, Liga a 5-a sau în esaloanele superioare. Vârsta minimã de participare va fi de 14 ani. Participarea jucãtorilor la aceastã competitie este conditionatã de prezentarea avizului medical “apt pentru efort fizic”. Sistemul de desfãsurare va fi stabilit împreunã cu reprezentantii echipelor. Înscrierilor se pot face la sediul AJF Vaslui din incinta Sãlii Polivalente, sau la numãrul de telefon 0740.018.947.

Înainte de startul ediției a III-a a Cupei Satelor vor avea loc meciuri restante din cadrul ediției a II-a, care nu și-a aflat laureatele anul trecut. Avântul Solești a învins în semifinale, dar adversara a reclamat faptul că adversara a avut un jucător legitimat. Acuzația s-a dovedit nefondată după decizia Comisiei de Disciplină, dar începutul sezonului oficial a făcut imposibilă finalitatea competiției. Avântul Solești va juca finala cu Flacăra Muntenii de Sus. Pentru locul trei se vor lupta Victoria și Speranța Tăcuta.

Sper ca Flacăra Muntenii de Sus să poată contribui la finalitatea competiției de anul trecut, dat fiind că are un program încărcat .Trebuie să dispute Supercupa și apoi va participa în Liga a IV-a. Așteptăm să se înscrie cât mai multe comunități. Scopul nostru este să punem în mișcare fotbalul acolo unde vasluienii nu au acces la o competiție oficială. Sper să atragem în ediția a III-a a Cupei Satelor echipele din Dănești, Averești, Delești, dar și multe altele. Ca o consecință frumoasă un rezultat al acestei competiții în primii doi ani a fost înscrierea în Liga a V-a a cinci echipe din 11 participante, un bilanț bun. Este vorba de FC Ghergheleu, Flacăra Muntenii de Sus, Racova Pușcași, Avântul Solești și Moara Domnească. Două din acestea au și reușit promovarea în Liga a IV-a. Probabil vom strânge între patru și șase echipe. Vor participa jucători nelegitimați, pentru că noi avem o responsabilitate pentru întreg fotbalul județean nu doar pentru echipele care participă deja în competiții. Lumea a înțeles ce se așteaptă de la fiecare, motiv pentru care fotbalul vasluian a ajuns să aibă din ce în ce mai multe competiții. La anul ne dorim, dacă vor vrea și echipele de amatori din județ, transformăm acest proiect în Liga a VI-a, o competiție în care mai multe echipe vor putea să se înfrunte săptămânal. Vor vedea că nu sunt costurile atât de mari, nici nu trebuie cine știe ce alte resurse. Este vorba de o activitate plăcută și sănătoasă. În acest context economic care nu e propice a fost un lucru nesperat pentru noi să avem atât de multe echipe în Liga a V-a. Există posibilitatea să redesenăm seriile pentru că s-a umplut și seria de la Bârlad”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Ediția a VI-a a Summer Cup Vaslui

Începutul lunii august aduce debutul celei de-a VI-a ediții a Summer Cup Vaslui, competiție de fotbal pe teren redus. Summer Cup este organizată de Asociația Județeană de Fotbal (AJF), în parteneriat cu Primăria Vaslui și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST). Întrecerile se vor desfășura pe terenurile sintetice din oraș, iar în caz de vreme rea partidele vor fi mutate în sălile de sport. Se pot înscrie atât jucătorii profesioniști, cât și amatorii. Fazele finale ale competiției vor avea loc de Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui, între 13 și 15 august. Ca și anul trecut vor fi trei secțiuni: Open, Under 19 și Old Boys (destinată celor care au cel puțin 39 de ani). Cei care doresc sã se înscrie o pot face prin email la summercupvaslui@yahoo.com sau la telefon 0740 018 947.

“Ediția de anul acesta a Summer Cup Vaslui va fi finanțată în mare parte de către Primăria Vaslui, la fel ca și anul trecut. Este vorba de un proiect de finanțare nerambursabilă pentru că activitatea face parte din calendarul de activități culturale de Zilele Vasluiului. Vorbim de o sumă de aproape 7.000 de lei. Nu vom plăti nici arbitraj, nici teren. Organizarea consider că va depăși nivelul de anul trecut. Am descoperit destul de mulți jucători talentați în cadrul acestei competiții. Multe echipe de Liga a IV s-au întărit cu jucători care s-au afirmat la secțiunea Under19. Un astfel de caz este Vlăduț Dudău, care a fost jucătorul turneului la Summer Cup. Acum este jucător la Interanzionale Traian în campionatul județean de minifotbal si a avut o evoluție fantastică și cu echipa U19 de futsal a clubului. Ca urmare a unor evoluții deosebite a fost selectat și în naționala de futsal U17 a României. Mă aștept să participe la această ediție cel puțin la fel de multe echipe ca anul trecut. Probabil dacă ar fi avut loc competiția mai târziu am fi cunoscut un interes mult mai mare. Multă lume este însă încă plecată în concediu”, ne-a mai declarat Bogdan Gheorghiță.

Echipa Spartanii a ieșit campioană anul trecut, în cadrul turneului Open, după ce a înfruntat în finală pe Inter Traian și Victoria Morandi.

Turneul U19 a fost adjudecat de Vaslui Juniors, care a trecut cu 4 – 2 de LPS Vaslui în finală. Pe locul trei s-a clasat formația Spartanii U19.

Victoria Morandi a învins la turneul Old-Boys. Pe doi s-a clasat Spartanii, urmată de Racova Pușcași. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: