Google+
Home » Sanatate » Un fotbalist salvat de la moarte, surpriza Serviciului de Ambulanță Vaslui la ziua instituției

Un fotbalist salvat de la moarte, surpriza Serviciului de Ambulanță Vaslui la ziua instituției

Un fotbalist salvat de la moarte în urmă cu șase ani de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a fost surpriza făcută de către conducerea instituției la cei 111 de la înființarea primului serviciu medical de preluare a pacienților de la domiciliu. Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a mărturisit, în cadrul ședinței festive, că a trecut printr-un episod identic în urmă cu câțiva ani.

Sala mare a Consiliului Județean Vaslui a fost gazda aniversării celor 111 ani de la înființarea primului serviciu medical de preluare a bolnavilor de la domiciliu. Pe lângă cele câteva zeci de salariați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, la eveniment au fost prezenți și cei din conducerea județului, care nu au scăpat de ”atenționările” șefilor de la Ambulanță cu privire la deficitul de angajați și a bazei materiale, în special a lipsei de mașini de intervenție. Nu în ultimul rând, medicii de la SAJ au prezentat un filmuleț în care au arătat condițiile vitrege în care intervin în județ pe drumurile administrate de autorități.

Însă, surpriza festivității a fost prezentarea unui caz deosebit, în care un fotbalist a avut norocul de a fi salvat de către un echipaj de la Ambulanță, după ce a fost lovit cu mingea în piept în timpul unei partide desfășurată de stadionul din Zăpodeni. Bărbatul a oferit câte un buchet cu flori celor trei angajați care l-au salvat de la moarte. De asemenea, ambulanțierul, medicul și asistenta au fost răsplătiți cu diplome de excelență de către conducerea SAJ Vaslui.

Imediat după festivitate, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a mărturisit că a trecut printr-un episod identic în urmă cu câțiva ani.

Într-adevăr, au fost momente care ne-au răscolit. Aș dori să vă povestesc un eveniment asemănător din viața mea. Datorită ambulanței sunt în viață astăzi, aici. Ceea ce faceți dumneavoastră este ceva excepțional. Primăria vă va fi în continuare un bun partener”, a spus primarul Vasile Păvăl.

Festivitatea SAJ Vaslui s-a încheiat cu acordarea unor diplome de merit pentru rezultate obținute de angajații instituției la diverse concursuri din ultimii ani. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: