Google+
Home » Sanatate » 46 de pensionari, executați silit de CJAS pentru că au luat ilegal medicamente compensate

46 de pensionari, executați silit de CJAS pentru că au luat ilegal medicamente compensate

Un număr de 46 de pensionari sunt executați de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru că au luat ilegal medicamente compensate. Curtea de Conturi a constatat că vârstnicii în cauză au obținut venituri și din alte activități în afară de pensii, cum ar fi dobânzi la bănci sau arendă.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui face popriri din pensii la 46 de persoane din județ cărora le-au fost decontate medicamente compensate 90%, deși nu aveau acest drept. Executarea silită pentru cei 17.000 de lei ce trebuie recuperați de CJAS se face în urma controlului încrucișat desfășurat de Curtea de Conturi, care a constatat că vârstnicii în cauză au obținut venituri și din alte activități în afară de pensii, cum ar fi dobânzi la bănci sau arendă.

Pensionarii au dat declarații la medicul de familie că nu au alte venituri astfel încât puteau beneficia de medicamente compensate 90% de pe sublista B. Din cauză că legea spunea că beneficiarii trebuie să aibă venituri doar din pensii de până la 700 de lei, iar orice venit, chiar și un leu, anulează dreptul de a beneficia de medicamente compensate, CJAS Vaslui este nevoită să recupereze acea diferență de 40% de care au beneficiat pensionarii la cumpărarea medicamentelor”, ne-a declarat directorul CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu.

Printr-un act normativ intrat în vigoare din această lună, pragul de 700 de lei pentru pensionarii care vor rețete compensate 90% a crescut la 900 de lei. De asemenea, a fost eliminată și condiția de a nu a avea venituri din alte surse decât pensia. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: