Home / Administratie / Primarii din județ, avertizați să nu se hazardeze cu creșterea lefurilor, conform noii legi a salarizării unice

Primarii din județ, avertizați să nu se hazardeze cu creșterea lefurilor, conform noii legi a salarizării unice

Primarii de comune și orașe sunt avertizați de către conducerea Consiliului Județean Vaslui să nu se hazardeze cu creșterrea lefurilor, conform noii legi a salarizării unice, pentru că riscă să rămână fără fonduri în ultima parte a anului. Edilii sunt sfătuiți să solicite consultanță și să facă evaluarea cât mai corectă a salariaților pentru a nu risca astfel ca, din lipsă de bani, să fie nevoiți să facă disponibilizări.

Noua lege a salarizării unice se pare că este o piatră de moară pentru primarii din județ. Aceștia vor trebui să gestioneze foarte corect situația angajaților și să fie atenți ca, prin aplicarea actului normativ intrat în vigoare la 1 iulie, să nu intre în colaps cu primăriile. Semnalul de alarmă a fost tras de conducerea Consiliului Județean care, într-o întâlnire cu primarii, le-a atras atenția primarilor să nu se hazardeze atunci când pun în aplicare noua lege a salarizării.

Nu ne hazardăm prea mult pentru că avem un fond de salarii, care diferă față de cel de anul trecut, în condițiile în care, în 2017, am avut creșteri salariale repetate. Pe de altă parte, aveți și fondul de dezvoltare. Dacă nu le corelați corect, o să pățiți ca cetățenii greci. O să stați și nu o să mai faceți nimic. Lucrurile sunt foarte bine precizate. Dacă nu gestionați corect situația, nu o să vă dea nimeni bani și o să trebuiască să dați afară din salariați”, a declarat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

La finalul întâlnirii, primarii au fost sfătuiți să solicite consultanță la CJ sau la firme autorizate pentru a face evaluarea cât mai corectă a salariaților. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nicu Palade va conduce Locativa Vaslui și după ieșirea societății din insolvență

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința extraordinară ...

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: