Google+
Home » Sport » Cel mai în vârstă șahist legitimat din România, partidă demonstrativă la 85 de ani cu un elev de 10 ani, pe cea mai mare tablă de șah din țară

Cel mai în vârstă șahist legitimat din România, partidă demonstrativă la 85 de ani cu un elev de 10 ani, pe cea mai mare tablă de șah din țară

Cel mai în vârstă șahist în activitate din România, legitimat la un club din Arad, a desfășurat, joi, la cei 85 de ani ai săi, o partidă demonstrativă cu un elev de clasa a IV-a, pe cea mai mare tablă de șah în aer liber din țară, situată în fața Poliției Județene Vaslui. Meciul a fost urmărit și de către o parte din cei 38 de participanți la Campionatul Național de Șah pentru Veterani.

Municipiul Vaslui a fost gazda unui meci demonstrativ de șah dintre cel mai în vârstă practicant al acestui sport din România, Valentin Petrovici, și un elev de clasa a IV-a, partida desfășurându-se în aer liber, pe o ”masă” omologată care figurează ca fiind cea mai mare din țară. La cei 85 de ani ai săi, Petrovici este legitimat la CSU Arad și participă la toate competițiile naționale. De altfel, bărbatul este prezent la Vaslui la Campionatul Național de Șah pentru Veterani, competiție la care participă 38 de șahiști din întreaga țară.

”Sunt cel mai în vârstă șahist activ din România și la fiecare competiție la care am participat am obținut câte o medalie. În acest fel, demonstrez că se poate juca șah și la o vârstă venerabilă. Dacă te miști activ, vârsta nici nu mai contează”, ne-a declarat șahistul Valentin Petrovici.

Partida dintre veteranul de 85 de ani și elevul din Vaslui legitimat la Clubul ”Dorobanțul” s-a încheiat cu o remiză.

În ceea ce privește Campionatul Național de Șah pentru Veterani, acesta se desfășoară pe patru secțiuni, respectiv clasic, rapid, blitz și dezlegări, precum și pe două categorii de vârstă, 50-65 de ani și peste 65 de ani. La secțiunea clasic, care s-a încheiat joi, câștigători au fost Silviu Ifrim, de la Regionala Nord-Est Bacău, la categoria 50-65 de ani, și Ervin Mozes, de la CSU Arad, la categoria peste 65 de ani. La feminin, câștigătoarea secțiunii a fost Roxana Adoamnei, de la CSU Arad.

Celelalte trei secțiuni sunt în desfășurare, competiția urmând a se încheia pe 29 iulie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: