Google+
Home » Sport » Mai multe echipe de fotbal așteaptă cu nerăbdare ziua de 5 august, când vor afla dacă vor fi acceptate în Liga a IV-a

Mai multe echipe de fotbal așteaptă cu nerăbdare ziua de 5 august, când vor afla dacă vor fi acceptate în Liga a IV-a

Pe 5 august, de la ora 10.00, la Centrul de Afaceri din Vaslui va avea loc o Adunare Generală Extraordinară a Asociației Județene de Fotbal (A.J.F) Vaslui, ocazie cu care FDR Tutova, Sporting Juniorul Vaslui și Rapid Brodoc vor cere să participe în următorul sezon al Ligii a IV-a. Acestea nu au promovat ca urmare a plasării pe un loc promovabil din Liga a V-a, astfel că stau la mâna celorlalte echipe. Pentru a participa în Liga a IV-a de pe 19 august va trebui ca în urma propunerilor făcute să primească vot majoritar. Ar mai putea și beneficia de retragerea unei echipe din Liga a IV-a.

FDR Tutova a câștigat seria III Bârlad a Ligii a V-a sezonul trecut, cu 36 de puncte, cu nouă peste următoarea clasată. În semifinale a pierdut cu Star Tătărani, golaveraj 4 – 9 după două meciuri. Rapid Brodoc a terminat pe locul patru în seria II Vaslui Est a Ligii a V-a. În play-off a reușit o singură victorie, motiv pentru care a terminat pe patru în grupa sa. Sporting Juniorul Vaslui, echipa lui Cornel Cracea, are nevoie de un loc prielnic dezvoltării juniorilor extrem de talentați după ce aceștia nu mai pot juca în Liga a III-a. Motivul este că Atletico Vaslui s-a desființat după ce a fost retrogradată în Liga a V-a pentru că nu a avut suficienți jucători la două partide din competiție.

La Adunarea Generală, organ decizional suprem în cazul AJF Vaslui, care va dura în jur de două ore, vor fi discutate mai multe chestiuni legate de noul sezon competițional, respectiv organizarea tuturor campionatelor. Vor fi prezenți reprezentanții tuturor cluburilor de fotbal din județ , atât la nivel de seniori, cât și la juniori.

„Noi suntem dispuși să mărim numărul de echipe în Liga a IV-a. Dar decizia dacă vor fi acceptate echipele care nu și-au câștigat acest drept într-o competiție sportivă aparține celorlalte echipe. Vom discuta și despre seriile de Liga a V-a pentru că avem destule echipe care își doresc să participe în noul sezon. Este vorba de Moara Domnească, Delești, Vulturești, Crețești și Todirești. Am ajuns la 36 de echipe în Liga a IV-a și a V-a, un număr considerabil. Nu este un record în județ însă pentru că la în anii 2000 am avut 39 de echipe. Raportat la contextul economic însă vorbim de un fenomen extraordinar. Probabil se vor încărca seriile deja existente și nu vom schimba formatul. Dacă nu vor fi pe seria Bârlad mai multe echipe vom avea mai multe propuneri care vor prinde contur până la ora ședinței. De asemenea și cluburile sunt binevenite să vină cu propuneri pertinente. Vom mai discuta despre obligativitatea de a avea antrenor, despre cursurile de instructori sportivi. Despre proiectele pe care le vom derula și organizarea bazei materiale, despre condițiile tehnice pe care echipele trebuie să le îndeplinească. Încercăm să nu mai fie aceste adunări foarte lungi, să prezinte doar chestiuni legate de dezvoltare. Este vorba de chestiuni generice și care trebuie aprofundate. Aveam până acum și 20 de puncte pe ordinea de zi, motiv pentru care nu ajungea timpul să vorbim despre chestiunile importante. Restul de situații se vor discuta în ședințele tehnice de la fiecare eșalon”, a declarat pentru Est News Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: