Home / Sport / Bârlădeanca Andreea Răducan va fi noua președintă a Federației Române de Gimnastică

Bârlădeanca Andreea Răducan va fi noua președintă a Federației Române de Gimnastică

Bârlădeanca Andreea Răducan, gimnastă de talie mondială, multiplă medaliată cu aur, va fi președinta Federației Române de Gimnastică pentru următorii patru ani.

După ce a preluat cu succes ștafeta pe plan sportiv de la precursoarele ei Lavinia Miloșovici și Gina Gogean bârlădeanca are o nouă provocare. Aceea de a îndruma sportul pe care l-a practicat cu atâta dăruire și nenumărate sacrificii încă de la vârsta de patru ani. În vârstă de 33 de ani, îl va succeda pe Adrian Stoica la conducerea FRG. Președintele Federației Române de Gimnastică în ultimii 12 ani a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat deoarece consideră că “e timpul ca generația tânără să se implice”.

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a validat candidaturile pentru noul Comitet Executiv 2017 – 2021, iar Andreea Răducan este singurul candidat pentru poziția de președinte. Astfel că în cadrul Adunării Generale de Alegeri, vineri de la ora 11.00, aceasta va fi numită la sediul Ministerului Tineretului și Sportului drept noua președintă a Federației Române de Gimnastică.

Andreea Răducan și-a încheiat cariera de gimnastă în 2002, după campionatele mondiale de la Debrecen, Ungaria. A participat împreună cu echipa Televiziunii Române la Jocurile Olimpice de la Atena 2004, în calitate de reporter și comentator pentru concursurile de gimnastică. A derulat numeroase proiecte de televiziune, cu scopul de a promova sportul, în emisiuni ca: “Arena”, “Cum se face un campion?”, “Învingători pentru România”, etc. În prezent derulează un program de promovare a gimnasticii, care include participarea gimnastelor din lotul național.
Din anul 2006 lucrează la Fundația Olimpică Română, unde promovează importanța mișcării și a sportului și se implică în susținerea proiectelor caritabile pentru foști campioni care astăzi se confruntă cu situații delicate. În prezent este președinta Fundației Olimpice Române. În anul 2010 și-a lansat cartea autobiografică “Reversul medaliei”.

Este licențiată în Educație Fizică și Sport, specializarea Gimnastică, după ce a absolvit în 2006 cursurile Universității de Vest din Timișoara. De asemenea are un master în Jurnalism tematic la Universitatea București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. A primit în 2000 titlul de de maestru emerit al sportului și Ordinul Serviciul Credincios în grad de Comandor. În 2008 a mai primit o distincție, Ordinul Sportiv – Clasa I.

Vineri se vor alege și cei doi vicepreședinți din trei candidaturi: Maria Fumea, Dănuț Grecu și Monica Roșu. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: