Home / Sanatate / Două dintre cele patru ambulanțe SMURD nu pot fi reparate din cauza lipsei banilor

Două dintre cele patru ambulanțe SMURD nu pot fi reparate din cauza lipsei banilor

Două dintre cele patru ambulanțe SMURD din parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui sunt nefuncționale și nu pot fi reparate din cauza lipsei banilor.

“Bugetul alocat s-a cheltuit pe repararea ambulanțelor și așteptăm acum o rectificare. Momentan, avem două ambulanțe neexploatate. Defecțiuni la aceste mașini apar foarte des, din cauza infrastructurii proaste, mai ales în mediul rural”, a declarat vineri căpitan Bogdan Apetrei, prim-adjunctul șefului instituției, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul ISU a precizat că instituția are patru ambulanțe SMURD cu echipaje de prim-ajutor și o mașină de Terapie Intensivă Mobilă, fiecare cu aproximativ 500.000 de kilometri la bord. Apetrei a subliniat că mașinile sunt într-un continuu proces de reparație, lucru care afectează activitatea instituției pentru că nu pot să vină în sprijinul oamenilor.
Potrivit raportului de activitate al ISU Vaslui pe primele șase luni ale anului 2017, timpul total al scoaterii din funcțiune a celor patru ambulanțe SMURD a fost de 379 de zile, adică aproximativ jumătate din perioadă nu au funcționat. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de boală este de 1.012 lei

În perioada 1 ianuarie 2020 – ...

Gripa a ajuns la hotarul județului! Mai avem timp să ne vaccinăm!

Vasluieni, fiți precauți, gripa se apropie ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost unul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: