Home / Social / 12 mașini, un pistol și sume colosale de bani confiscate de la contrabandiștii de țigări în urma perchezițiilor

12 mașini, un pistol și sume colosale de bani confiscate de la contrabandiștii de țigări în urma perchezițiilor

Procurorii Parchetului pe lângă Judecătoria Bârlad au reținut 15 suspecți de contrabandă cu țigări, în urma audierii celor 46 de persoane duse la audieri la sediul din Huși al Poliției de Frontieră Vaslui. Mandatele de aducere pe numele suspecților au fost emise după cele 51 de percheziții domiciliare desfășurate în județele Vaslui și Galați. De asemenea, au fost verificate de către polițiștii de frontieră și 27 de mașini care ar fi fost folosite la activitatea de contrabandă.

În urma perchezițiilor desfășurate, au fost ridicate și indisponiblizate în vederea continuării cercetărilor 811 pachete de țigări de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și duty-free, 179.960 lei și 2.020 euro, 12 mașini, un pistol cu bile, 16 cartușe, 61 petarde, 25 cutii artificii, 1,89 kg argint, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, laptopuri, telefoane și cartele SIM, precum și alte obiecte ori înscrisuri utile în desfășurarea anchetei.

În urma documentării activităților infracționale a membrilor rețelei în perioada  ianuarie-iulie 2017, s-a stabilit că persoanele în cauză desfășurau activități de colectare, transport, depozitare și vânzare de produse accizabile supuse marcării, respectiv țigări de producție sau proveniență R. Moldova și duty-free, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obținând astfel, ilicit, mari beneficii financiare. Pe parcursul investigațiilor, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că aceștia au preluat, deținut și vândut cantitatea de aproximativ 32.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă. Membrii rețelei au dovedit atenție autoprotectivă sporită, deplasându-se de cele mai multe ori cu autoturisme taxi, achiziționând în perioade scurte de timp cantități relativ mici de țigări provenite din contrabandă, pe care le distribuiau rapid pe piața neagră din județele Vaslui și Galați, reducând astfel riscul de a fi depistați sau surprinși de organele judiciare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Procurorii bârlădeni au dispus continuarea urmării penale față de 36 de suspecți de contrabandă cu țigări, iar pentru 15 dintre aceștia s-a emis ordonanță de reținere. În fața instanței de judecată vor fi prezentate, astăzi, cu propunerea de arestare preventivă, opt persoane implicate în această rețea anihilată de polițiștii de frontieră din Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un bărbat a murit în apropiere de Mănăstirea Bujoreni după ce a fost înțepat de viespi

Un bărbat de 41 de ...

Două persoane care erau date dispărute au fost găsite de polițiștii vasluieni

Doi bărbați în vârstă de ...

Tânără de 15 ani din Zăpodeni dispărută de la domiciliu

Pe 7 octombrie, Valentina – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: