Home / Social / Grevistul Ion Acsinte, călcat de hoți. Iată ce îi lipsește din casă!

Grevistul Ion Acsinte, călcat de hoți. Iată ce îi lipsește din casă!

Ion Acsinte, bârlădeanul care a făcut greva foamei în luna aprilie în semn de protest pentru condițiile în care locuiește, se confruntă de ceva vreme cu altă problemă. Locuința sa socială de la parterul blocului CFR a fost spartă. Joi, când s-a întors acasă, a observat că cineva i-a forțat încuietoarea. În urma apelului făcut la 112, un echipaj al Poliției Municipale ajuns la fața locului a constatat că cele declarate de Acsinte se confirmă, deschizând o anchetă în acest caz.

Eu am fost plecat din localitate, la Iași, am și biletul de tren cu care pot dovedi că nu eram în oraș. Când am ajuns acasă am constatat că cineva mi-a pătruns în locuință, folosind un șperaclu. Îmi lipsesc 1.000 de lei, telefonul mobil și o pereche de ochelari de soare spanioli. Voi depune plângere pentru că am început să mă tem pentru siguranța mea”, ne-a declarat Ion Acsinte.

Acesta a mai spus că nu este prima dată când găsește locuința spartă, dar recunoaște că abia după ultimul episod s-a decis să anunțe Poliția Bârlad. Omul trăiește cu convingerea că cineva vrea să-i facă rău și că se ține de capul său. Bărbatul a mărturisit că, zilele trecute, a fost bătut dar nu-și mai amintește nimic din ce s-a întâmplat. S-a trezit cu vânătăi în zona toracelui și a picioarelor.

Ion Acsinte a intrat în greva foamei la 1 aprilie din cauza condițiilor improprii în care locuiește. Semnala atunci Primăriei riscul la care este supus din cauza tabloului electric al blocului, amplasat în holul camerei sale. Ulterior, Primăria a realizat lucrări de securizare a tuturor tablourilor din bloc, inclusiv la parter, unde locuiește Ion Acsinte. Acest lucru nu l-a mulțumit, însă, acesta solicitând o locuință socială nouă. Acsinte a avut o locuință la etajul 1 al aceluiași bloc, dar, din motive financiare, a făcut schimb cu un chiriaș de la parter. Așa a ajuns bărbatul să locuiască în camera cu tabloul electric, învecinată cu baia comună a palierului. Este disperat de condițiile în care locuiește și, după cum a declarat reporterului Est News, este decis să facă orice.

Dacă situația mea locativă nu va fi rezolvată, arunc blocul în aer!”, a amenințat Ion Acsinte.

Rămâne de văzut dacă ancheta Poliției va identifica autorul spargerii.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de furt calificat, urmând ca soluția legală să fie dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: