Google+
Home » Sanatate » Marele șef de spital, Decuseară, își arată mușchii și în fața medicilor. Iată decizia bombă pe care se codea să le-o comunice angajaților spitalului
IF

Marele șef de spital, Decuseară, își arată mușchii și în fața medicilor. Iată decizia bombă pe care se codea să le-o comunice angajaților spitalului

de Mihaela NICULESCU

Exces de putere. Trezit peste noapte mare șef la spital, lui Corneliu Decuseară, managerul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, i s-a urcat la cap. După ce s-a făcut de râs prin pretenția aberantă ca dintre toți ziariștii care solicită informații publice de la spital, doar cei de la Bârlad să aibă studii de jurnalism, Decuseară împinge limitele și mai mult. El i-a scos din sărite până și pe medicii spitalului. Aceștia nu au reușit, de când Decuseară a fost numit manager, să găsească o portiță de dialog cu acesta. Medicii spun că se eschivează de cele mai multe ori și pasează responsabilitatea directorilor de îngrijiri și medical, sau Consiliului Local.

Demisia directorului medical, Gabriela Daniș, i-a pus pe gânduri pe cei mai mulți doctori. La asta se adaugă informațiile legate de situația financiară dezastruoasă a spitalului, cauzată de managementul prost de până acum, dar și unele zvonuri privind tăierea unor drepturi salariale. Sătui de sfidarea lui Decuseară, de refuzul acestuia de a le deschide ușile, de a comunica, de a le prezenta situația, medicii au cerut să discute cu primarul Dumitru Boroș. Zilele trecute, au profitat că acesta se afla cu treburi la spital așa că l-au abordat.

Discuțiile s-au derulat în clubul instituției, la întâlnire participând șefii de secții, precum și alți medici interesați de soarta spitalului. De data asta, managerul Decuseară nu a mai avut unde sa fugă și a fost nevoit să stea în fața medicilor. Edilul-șef le-a spus celor prezenți că au fost alocați 3,1 milioane de lei de Consiliul Local, pentru reducerea datoriilor spitalului, care, la momentul actual, însumează 6,3 milioane de lei. Medicii au mai fost informați și despre situația critică în care se află secțiile Pneumologie, Psihiatrie și Boli infecțioase, pentru care administrația locală caută soluții.

Întâlnire cu vești proaste

Reabilitarea spitalului TBC ar însemna o cheltuială de 5 milioane de euro, în timp ce pentru mutarea secțiilor într-un spațiu reamenajat la Centrul de Afaceri ar fi necesară o sumă de doar 2 milioane de euro. Deși mai sunt doi ani până la expirarea termenului de conformare, nu s-a găsit sursa financiară și, voalat, medicii au înțeles că nerealizarea acestei investiții ar însemna declasificarea spitalului.

Dar vestea bombă a fost alta: nu vor mai fi acordate tichete de masă angajaților. Chiar cu riscul ca spitalul să fie dat în judecată de Sindicatul ”Sanitas”, întrucât bugetul de avarie al instituției nu poate suporta o sarcină bugetară atât de mare.

Încă de la începutul anului, acordarea tichetelor s-a făcut cu mare greutate, iar luna trecută, câțiva angajați ai spitalului, în special infirmiere, au organizat un mic protest în fața biroului managerului Decuseară. Se pare că acestea nu sunt decât primele măsuri de austeritate pe care conducerea spitalului va fi nevoită să le ia.

Rămâne de văzut care va fi politica managerială a lui Corneliu Decuseară la anul, când, din cauza creșterilor salariale din Sănătate, bugetul spitalului va ajunge doar pentru plata salariilor. Asta, bineînțeles, dacă nu vor fi luate măsuri de către Guvern.

Comments

comments

About Tehno Redactor

2 comments

  1. anghelus de la Husi

    asa e cand esti numit pe criteria politice fara sa stii ce te asteapta. cred ca domnul decuseara ar fi trebuit sa stea in banca lui, pentru ca nu a excelat niciodata din punct de vedere professional. chiar si cu propria afacere a avut esec, nu e facut pentru asa ceva, doar ii plac functiile la nebunie doar sa semneze atat , dar am auzit ca nici sa semneze documentele care ii apartin nu mai vrea le paseaza la altii.

  2. ,,Mare sef,,iesi din birou si vezi jungla din spatele spitalului nou si bisericii.O sa va intre serpii in spital .Aveti angajatii spitalului ,boros are asistatii sociali.

%d blogeri au apreciat: